Közösség

Vélemény:

54 Ne oldozz el!

(2024)

Egy horror-mese (55%)

Harper   2025.09.10 16:08
1

Halle Berryt láthattuk már rengeteg szerepben, volt James Bond-girl és gyermekeit rablók fogságából kimentő anyuka, szerepelt vígjátékokban, akciófilmekben, Marvel-produkciókban és horrorokban is. A Gothika máig az egyik legjobb horror, amit láttam (és itt tenném hozzá: szerintem nem thriller). Tehetséges és gyönyörű színésznő. Ezúttal bevállalta ezt a kissé értelmetlen filmet is, Ne oldozz el címmel. Az alapsztori szerint egy erdő közepén álló kis házikót soha nem hagyhatja el egy nő két kisgyermekével, mert azonnal gonosz lelkek támadják meg. Csak úgy távolodhatnak el, ha kötelekkel a házhoz kötik magukat, így többnyire éheznek. Gyermeteg kis történet, viszont valóban látványosan csinálták meg. Akadnak meglepetések és fordulatok is, de valódi horrort ne várjunk. Izgalmasabb forgatókönyvet és rendezést vártam, ha már a sztori meseszerű, de sajnos be kell érnünk a takaréklángon égő jelenetekkel. Emiatt a komolyabb horrorok kedvelői szerintem csalódni fognak. Afféle lájtverzió az egész. Értékelésem: a zagyva sztori és a gyengécske horrorfaktor miatt három csillag.