Közösség

Vélemény:

76 Gran Turismo

(2023)

Meglepően jó és szórakoztató

Master   2023.09.23 11:31
2

Neill Blomkamp – aki korábban az Elysium (2013) és District 9 (2009) megrendezésével már bőven bizonyította, hogy tehetséges direktor – ezúttal egy megtörtént esethez nyúlt, és készített belőle egy szórakoztató, autóversenyzős mozit. Ez lett a Gran Turismo, amit én még augusztusban láttam a moziban, de csak most jutottam oda, hogy írjak is róla. Az alapsztori szerint egy reklámfogás keretében egy vállalat a legjobb gamerek között versenyt hirdet egy valódi pilóta lehetőség megszerzéséért. A győztes egy hétköznapi srác, akit apja nem nagyon támogat, mert komolyabb pályára szánja. Később, fia sikereit látva azonban megváltozik véleménye, és büszke lesz fiára. Ez a történet egyik konfliktusszála. A fő cselekmény azonban Jann sztorija, akit Jack Salter (David Harbour) segít, és akivel közösen megküzdenek a nehézségekkel. A közel két méteres Archie Madekwe nagyot alakít, akárcsak David Harbour. Ez az egész a kettejük filmje. Kapunk nagyon jó autóversenyzős képsorokat, és belepillanthatunk ebbe a különleges világba is. Jó film, nálam 80%-os.