Közösség

Vélemény:

59 A porszörny

(2025)

Porturmix

Piczil Zsolt   2026.05.06 19:42
0

Legalábbis nekem olyan igénytelen egyvelegnek tűnt a film, amiben tehetségtelen alkotó nagy elődök munkáit felhasználva mixel új művet. Persze erre azt mondja, hogy csak hommage (tiszteletadás), de nyugodj meg, ez csak tehetségtelenség. Hogy miért négy csillag nálam ez a film? Mert mindezek ellenére szórakoztató, újra fogom nézni. Amit vizuális hangulatkeltés gyanánt felfedeztem: Van Gogh-festmény (váza virágokkal) 3D-ben, meg a bérgyilkosnő kézárnyéka úgy nyúlik, mint Orlov grófé a Nosferatuban. Amit nem értettem: a szereplők mögötti neon gyűrűlámpák glóriaként függnek az arcok mögött. Biztos ez is valami mély meta utalás (blöffje), ami egyébként hatásosan néz ki (akkor végül is siker, nem?). Tehát még egyszer: a művészieskedést nem szívom be, ennek ellenére szórakoztató volt a sztori. Ja, és Sigourney Weaver hatásosan rántotta össze magát, persze,persze, egy tucat plasztikai sebész heti hét nap 24 órában gyúrta az arcát (meg ki tudja még, mijét). Fiatalabbnak néz ki, mint a 10 évvel ezelőtti Oak Studio (amatőr) Youtube-filmben. Tehát EZ SEM IGAZI, viszont mint a filmnek, ez is jól áll. Nagyon.