Közösség

Vélemény:

83 Esküdt #2 / Kettes számú esküdt

(2024)

Esküdt #2 / Kettes számú esküdt

Kittikee   2024.12.06 21:24
0

A 94 éves Clint Eastwood még mindig tud!!! Ez az alkotása hűen ábrázolja (részben) azt a sajnálatos tényt, hogy az „átlagemberek” (esküdtek) és ügyészek lesz*romsága, kapkodása, nem odafigyelése, gyorsítása miatt nagyon sok ártatlan ember ül még a mai napig is börtönökben. Nekem sajnos fogalmam sincs arról, hogyan választanak esküdteket, mi alapján, és miért őket? De utána fogok szimatolni, mert érdekel. Ami magát a filmet illeti mint újdonságot, úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jól összerakott, felépített cselekménysor lett, a vége pedig tipikus eastwoodos... Nem is vártam mást, pont erre számítottam. A 2-es számú esküdt srác saját maga alatt ásta meg a gödrét, sírját... Bármennyire is meg akarta úszni és menteni mind saját magát és az elítéltet, legvégül mégiscsak ő húzta a rövidebbet. A színészi alakítások is rendben voltak. Nem volt túllihegve a story, az enyhe feszültség mellett egyfajta nyugalmat is árasztott számomra a látottak. Én bízom abban, hogy Mr. Eastwoodnak lesz még sok-sok egészséges éve, és láthassunk tőle még ilyen remek alkotást újra, mint ez is.