Közösség

Vélemény:

77 Mesterséges kegyelem

(2026)

Érdekes, de nem lehetséges.

Zoltán384279   2026.02.23 21:21
0

Érdekelt a film, leginkább azért, mert kíváncsi voltam, hogyan vonják be a mesterséges intelligenciát ebbe az egészbe. Már öt perc után nevetnem kellett, amikor Maddox "bíró" azt mondta, hogy "Értem". A mesterséges intelligencia nem ért semmit. Még az is nehezére esik, hogy 2x ugyanúgy válaszoljon ugyanarra a kérdésre. És volt még egy borzasztóan idegesítő dolog: a tárgyalás során egyfolytában pofázik. Ha valakinek az igazát kell bizonyítania, nem tud gondolkodni, ha folyamatosan beszélnek mellette. Emellett a mesterséges intelligenciának nincs logikai érzéke sem. Pontosan olyan, amilyennek Chris Pratt mondja. Csak feketét és fehéret lát. Nem tud magától gondolkodni. Adatokat rak össze. Szóval szerintem nem 3 év múlva (amikor a film játszódik), hanem 30 év múlva sem lesz ilyen technológia. Sokkal közelebb állunk a Los Angeles-i, vagy inkább USA-beli "Vörös zónákhoz". Az lehet, hogy még a mi életünkben létrejön. Viszont, mint sci-fi és krimi, tetszett a film. Leginkább a tárgyalóteremben "lezajló" odavetített jelenetek.