Közösség

Vélemény:

74 Rajtakapva

(2025)

A ravasz agy

kabel   2026.01.18 01:35
0

Guy Ritchie-s ökörködés New York alvilágában, pár meglepően kemény jelenettel. Úgy mentem moziba, hogy azt sem tudtam, mit fogok nézni, nem az igazi a decemberi mozikínálat. Egyes-egyedül ültünk a teremben, szombat este, ami kicsit szomorú volt, mert a film, amire random ráböktünk, meglepően szórakoztató és kalandos volt. Nincs nagy mélysége vagy mögöttes szimbolikája, de remek tempója, jó humora és katartikus pillanatai kiemelik az átlagos filmek közül. Nagy meglepetésekre nem érdemes számítani azért. Kicsit fura volt, hogy a "vége" főcímnél Aronofsky nevét láttam mint rendezőt. Ettől az embertől már láttunk sokkal jobb és komplexebb filmet, amik mélyebben belemennek a karaktereik világába és érzéseibe. Akár a Bálna vagy a Mother! sokkal erősebb filmek voltak minden szinten. A Rajtakapva, olyan, mintha egy szemmel rendezett volna, és nem nagyon érdekelte volna a végeredmény. A Guy Ritchie-s inspiráció tagadhatatlan, és sajnos jobb, mint bármi, amit Ritchie csinált az utóbbi pár évben, úgyhogy végülis örültem, hogy újra egy ilyen világba látogathattam el. Kicsit kiszámítható, kicsit egyszerű, de meglepően humoros, és a lezárása is elég erős. Egyszer érdemes volt megnézni!