Közösség

Vélemény:

57 Az utolsó ház

(2026)

Az utolsó ház Az Oak Street végén

Piczil Zsolt   2026.08.17 22:13
0

A két film kb. együtt jött ki, és majdnem teljesen egyforma felállású. Ezért én ezeket hasonlítom össze. A családi dinamika mindkét filmben jó, de Az utolsó ház sokkal drámaibb, illetve időben is sokkal bővebb (a másik csak pár napot, Az utolsó ház meg több évet dolgoz fel). Például a család kutyája is sokkal drámaibban szerepel, mint a másik dínós filmben. Wagner Moura kiemelkedő színész, fantasztikus volt a Polgárháborúban, villantott az Elysium - Zárt világban is (mint Spider, a botra támaszkodó hacker). Sokkal többet kellene szerepeltetni, Pedro Pascalt meg kevesebbet. Ne értsétek félre, nincs bajom Pedro Mandóval, csak éppen Wagner Moura sokkal jobb színész. Ebben a filmben is belefekszik a karakterébe, szerintem egy kicsit fogyott is a szerep kedvéért. Amiért nálam csak négy csillag ez a film, az a befejezése (mások is így gondolják), mert ott rettentően leereszt a történés, egyszerűen kiheréli a teljes filmsiker ígéretét. Lehet, hogy nem zseniális, de azért túlságosan lepontozták, mert a Mafabon 59%, az IMDb-n 5.5/10. Nekem megért ez a drámaibb, kisebb történet 75%-ot, de az is igaz, az Oak Street vége meg 100-on áll nálam.