Közösség

Vélemény:

48 A szer

(2024)

A szer (2024)

Ildikó Bacskai   2024.10.20 16:30
1

Régóta vártam Corelie Fergeat rendezésére, és annál is nagyobbat ütött, mint számítottam rá. Sokkal inkább egy művészi pszichothiller, semmint egy horrorfilm. Odavagyok az eltúlzott társadalomkritikákért, így ezt nagy örömmel követtem végig. Demi Moore tökéletes választás volt az "öregedő" főszerepre , az elmúlt évek plasztikai botrányai, amibe keveredett, még életszerű átvezetésnek is tűnhetnének. Aztán mikor megszületik fiatal alteregója, indul a homokóra. Szerintem tűpontos, ahogy bemutatja, milyen éhessé és telhetetlenné válik az ember, ha hírnévről, pláne, ha hiúságról van szó, hiszen hány felismerhetetlenné botoxolt/arctöltött ember jelenik meg a médiában, mennyi táplálékkiegészítőt és fogyasztó csodaszert adnak el évente. Nekem nagyon tetszik, ahogy megjeleníti a nők helyzetét a média világában, amikor az öreg urak koszorújában a fiatal alteregó érzéseit közelről nézhetjük. Az egész valahogy undorító, de mégsem tudsz leállni a nézéssel sem. Két napja gondolkozom a különböző megjelenített hasonlatokon. Én minden erősebb gyomrú , elvontabb érdeklődésű embernek ajánlom a filmet.