Közösség

Vélemény:

83 Bugonia

(2025)

Bizarr világ, erős alakításokkal - 'Mi történik itt?'

fabuandras   2025.11.05 11:40
0

A Bugonia egy nagyon furcsa és különleges film, ami már az elején érezteti, hogy nem egy szokásos történetet fogunk látni. A hangulata végig nyugtalanító, sokszor elgondolkodtató, és néha kifejezetten bizarr. Emma Stone és Jesse Plemons nagyon jól játszanak, teljesen átadják a karakterek feszültségét és zavartságát. Sokszor úgy éreztem, hogy nézőként én is ott vagyok velük ebben a furcsa helyzetben, és fogalmam sincs, mi fog történni. A film tele van olyan részekkel, ahol gondolkodni kell azon, mit is akar üzenni a rendező. A történet nem mindig egyértelmű, vannak lassabb részek is, amikor nehéz követni, hová tart a cselekmény. De még így is lekötött, mert mindig volt benne valami meglepő vagy furcsa, ami miatt kiváncsi maradtam. Nem egy könnyen fogyasztható film, inkább olyan, amit utána még sokáig emészt az ember. Szerintem azoknak fog igazán tetszeni, akik szeretik a különleges, művészi stílusú filmeket. Nekem összességében tetszett, még ha közben néha kicsit elveszve is éreztem magam. Ez a film biztosan maradandó élményt ad, és nem felejtem el egyhamar.