Közösség

Vélemény:

59 Horrorra akadva

(2026)

10/5

Jocpappa   2026.07.23 09:36
1

Nem ANNYIRA rossz, mint vártam, igazából simán nézhető egyszer. Nem akartam bölcselkedni, de muszáj kiírnom magamból: ez a film egy tökéletes prezentációja annak, hogy mennyivel jobb világ volt 2000-ben, mint 2026-ban. Tudom, ez boomer szöveg, de csak meg kell nézni egymás után a két filmet és összehasonlítani a hangulatot, amit érzünk utána. Na, ezt a hangulatot öltük meg a képernyőidővel és a túlhajszoltsággal. Az volt az érzésem, hogy az eredeti film a mostani részhez képest minőségi, lassabb tempójú és valóban polgárpukkasztó, tényleg vicces. Látszik rajta a kreativitás és a törekvés. Ezzel szemben a mostani epizód zajos, túl ingergazdag, gyorsan vágott, követhetetlen, összecsapott és csak erőltetetten nem PC. Tulajdonképpen egy hosszúra nyújtott TikTok videó, amiben a mára 50-60 éves színészek próbálják hozni a több mint 20 évvel ezelőtti karakterüket és az ahhoz tartozó humort. Kiváló példája a film annak, hogy mennyit fejlődött 26 év alatt a kapitalizmus. Pénz- és dopaminközpontú világot teremtettünk. A short videók korában csak úgy lehet megtartani a figyelmet, ha ilyen szétvágott, irgalmatlan gyors, tömény jelenethalmazt adsz ki vígjátékként. Összefüggő sztorira vagy minőségi poénokra nincs már szükség.