Közösség

Vélemény:

84 Senki 2

(2025)

Egy senki , aki mindig valaki marad

Vivi   2025.08.25 11:17
2

A Senki 2 szerintem pont azt adja, amit az első rész után várni lehetett, csak még nagyobb adagban. Hutch karaktere nekem azért érdekes, mert egyszerre teljesen hétköznapi figura, ugyanakkor benne lappang egy olyan erőszakos oldal, amit általában mindenki elnyom magában. A folytatásban ezt még jobban kihozták, és emiatt végig feszültnek éreztem a filmet.
A harcjeleneteknél azt éreztem, hogy kicsit túlzóak, de pont ez teszi szórakoztatóvá, nem a realitás a lényeg, hanem az, hogy elszabadul az adrenalin. A humor is tetszett, és ,hogy nem lett egy egysíkú, komor akciófilm, hanem mindig volt benne egy csipet önirónia.
Ami nálam igazán működött, az a főszereplő kisugárzása. Bob Odenkirk továbbra is olyan, mintha nem is illene ebbe a világba, és épp ezért működik annyira jól. A kontraszt az, hogy egyátlagos apuka képes a legkegyetlenebb módokon lecsapni az ellenfeleire , ettől egyszerre vicces és félelmetes ez a film.
Feltűnik a filmben egy ikonikus színésznő is akiről én csak utólag tudtam meg ki, mert nem ismertem meg. Jól kinevettem magamat :)
Összességében nekem a Senki 2 egy olyan film, amit nem kell túl komolyan venni. Szórakoztató, kicsit véres, kicsit szatirikus, és jólesik nézni, ha az ember ki akar szakadni a szürke hétköznapokból.
#premiervadasz.