Közösség

Vélemény:

68 Nagyon rossz előérzetem van

(2026)

Hullámvasút

petozso   2026.05.21 09:51
0

Az első rész után nem voltam túl lelkes a sorozattal kapcsolatban, de nem bántam meg, hogy adtam neki még lehetőséget, mert a 2-3. epizód kifejezetten izgalmas. Sajnos számomra itt el is érte a csúcsot a sorozat, innen szépen lassan csökkent a színvonal, a finálé pedig egyenesen pocsék. A legnagyobb baj az, hogy nagyon sok mindent próbáltak beleerőltetni ebbe a 8 epizódba, de ezzel csak egy katyvasz jött össze végül. A történet egy izgalmas misztikus, sorozatgyilkosos történetnek indul, majd egy nagy csavarral belekerül a természetfeletti szál is, és végül egy családi/párkapcsolati drámára fut ki. Egyáltalán nem érzem úgy, hogy a többszáz éves átok beleírása a történetbe szükséges lett volna, bőven elég lett volna a valóság talaján maradva kibontani a jégkrémes-sorozatgyilkosos sztorit. Lehet, hogy menet közben kellett vágni a történetből, de nekem kifejezetten hiányérzetem volt egyes történetszálakkal kapcsolatban (elhagyatott kisfiú a kocsiban, Rachel apjának felbukkanása, a creepy öreg a jégkrémes bódéban). A képi világ nagyon sötét, ami jól megy a szikár, havas vidéki tájjal, de a rendezés szerintem tönkreteszi ezt az amúgy ígéretes minisorozatot.