Közösség

Vélemény:

61 Ősi ösztön

(2026)

10/4

Jocpappa   2026.02.13 20:21
0

Soha nem láttam még ekkora marhaságot! - mondanám teljesen joggal, ha most először látnék állatos horrort. De sajnos nagy kedvelője vagyok a filmművészet ezen torz ivadékának, így számtalan - Moszkítók, Alligátor, Állatok napja, Csigák - és több hasonló remekmű áll a hátam mögött. Azt kell mondjam, hogy ezen a minősíthetetlen zsáneren belül egész jól sikerült. Szépek a felvételek, és néhol működik a feszültségkeltés. Jó véres is. Van benne egy-két jó ötlet (a siket apa, a touchpaden kommunikáló csimpánz), de ez persze nem feledteti a tényt, hogy EGY MAJOMTÓL KELL FÉLNI, TESÓ! Egy kib@szott majom gyilkol! Ettől kell remegnünk huszadjára! Egy majomtól! A két perc alatt megoldható konfliktust jelenetről jelenetre barmolják el a szereplők, életszerűtlen döntések garmadáját szabadítva a nézőre. Egy majom pedig nem viselkedik így, úgyhogy teljesen komolyan vehetetlen az egész. Valami ivós játék mellé vagy péntek esti megborulós-bambulós filmnek szódavízzel elmegy. Vagy ha életedben először nézel filmet.