Közösség

Vélemény:

55 A kaptár

(2026)

10/5 - Nekem csalódás, de sokaknak bejön

Jocpappa   2026.09.19 21:32
0

Kezdem azzal, ami tetszett: a film első harmada borzasztóan izgalmas. Jól működik a feszültségkeltés és a kibontakozó rejtély. Betaláltak a jumpscare-ek. Nagyon szép képekből és kamerabeállításokból áll a film. Kreatívak és nagyon undorítóak a szörnyek. Van néhány nagyon erős, feszült jelenet. Ami nem tetszett: én is nagyon csúnyán beszélek, de ilyen céltalanul, full proli módon telekáromkodott filmet nem is tudom, láttam-e már. Rettentően idegesítő és visszataszító volt, cseppet sem éreztem humorosnak, csak ordenáré suttyónak. South Parkra alszom el, csípázom Jay és Néma Bobot... de ez így csak simán sz@r. Ami pedig még jobban szétbombázott idegileg, az az, hogy az összes férfiszereplő egy töketlen, tehetetlen, áldozatmentalitású lúzer. Nagyon remélem, hogy szándékosan túloz a film, és nem így viselkedne az átlag férfi, mert ha igen, akkor ennek a világnak tényleg gatya... Nagyon rátapintottak ezzel a gyengémre, mert nézni sem bírom az ilyen szintű pancserkedést, itt viszont jóformán ebből áll a cselekmény. Már kezdett olyan érzésem lenni, hogy ha tovább nézem ezt, engem is megfertőznek töketlenséggel. Végezetül pedig: tulajdonképpen semmi értelme, végkifejlete, üzenete, célja nincsen a filmnek. Másfél órányi nagyon morbid, szerintem túlságosan is vicceskedő ökörködés. Ezt alapvetően jól teljesíti, általában nagyon kamázom is az ilyen filmeket. De a témától és a rendezőtől sokkal többet vártam.