Szívemből szóltál. Ennél pontosabban én sem fogalmazhattam volna. Én is így érzem. A spanyolok, argentinok és a lengyelek készítette filmek összehasonlíthatatlanul jobbak. Amit az angolok művelnek, az gyalázat! Kripli, átlag alatti csúnya, dagadt szereplők, borzalmasan idióta dialógusok, ami bohózattá teszik a filmet!
Mi az, összes megfilmesített Cobant láttuk már, és ez volt a második legborzalmasabban adaptált. Egyszerűen az angolok sz@rul csinálják, ez van. A tavalyi argentinok által megfilmesített sorozatra vagy a két lengyel rendezésre a mai napig emlékszem, de a régieket, különösen, amit a spanyolok csináltak, de még az első Otthon biztonságban forgatókönyveit, rendezéseit nem lehet felülmúlni. Ez a mostani egyszerűen bárgyú, unalmas, teletraktálva állandóan ezekkel a be nem fejezett mondatokkal, vagy be nem fejezett telefonokkal… azt hiszik, ha minden percben bevágják ugyanazokat az emlékképeket főhősünk szenvedéseiről, majd jobban átéljük? Feleennyi is bőven elég volna. Unalmas, bárgyú angol karakterek, akiket semmilyen érzelemmel nem tudunk követni, sem azonosulni velük. Sokszor annyira untam, hogy majdnem elaludtam. Szó szerint végigszenvedtük. És ez nem Harlan hibája, hanem az angolok bárgyú rendezése, forgatókönyve és szereplői. Semmilyen érzelmet nem tudott kiváltani belőlem. Ennyi. Ugyanilyen rossz volt az előző is, amiben az ex-katonanő kereste a volt férjét. Valótlan élethelyzetek, valótlan szereplők. Odaadnám a skandinávoknak vagy a lengyeleknek a jogokat, ehhez az ő látásmódjuk kell. Nagyon sajnálom, hogy ilyen futószalagon gyártott sorozatszintre süllyedt. A 6 részes Otthonunk dán sorozat is százszor izgalmasabb és drámaibb volt.