2018.09.07 19:54 Berto49 Olvasottság: 113x
0

Pszichoanyu: gyermekvállalóknak nem ajánlott

Ebből a filmből igazán csak a magyar címe tetszett. Bár a „Pszichoszingli”-t sokan bírálták, ez a cím nagyon találó, hiszen ugyanaz a rendező (Jason Reitman) jó pár kilóval súlyosabban, de ugyanaz a főszereplő (Charlize Theron – elsősorban miatta választottam ezt a filmet) ezért ötletesen szellemes a címadás. A film azonban már nem volt az ínyemre való. Nem értem, hogy mi volt a szándéka.

Nem is csodálom, hogy nem kerül a moziforgalmazásba, hiszen nálunk most a fő célok közül az első a demográfiai mutatók emelése. Ez meg egy olyan film, amelyet a gyermekvállalást tervező párok messze kerüljenek el! A gyermeknevelést szinte vállalhatatlan tehernek mutatja be, kezdve a terhességgel járó elhízástól a mindennapos és állandóan ismétlődő teendők végeláthatatlan felsorolásán át a házasélet üressé válásáig. Igaz, valóban nehéz lehet egy olyan „fura” kisgyerek elviselése, amilyen a középső fiúcska, Jonah, aki még a sziklákat is kihozná a béketűrésükből, mellé meg egy újszülött, aki 24 órás törődést kíván. A filmben – szerencsére – megjelenik az éjszakai dajka, Tully, aki jótündérként átsegíti a nehézségek nagyján a főhőst, Marlot, de aztán pár hét múlva lelép a színről.

Pszichoanyu: gyermekvállalóknak nem ajánlott

Minden kezdődik újra, bár az utolsó képsor azt sugallja, hogy a férj is kiveszi a részét a család mindennapi életének sikeres működtetésében. Nem sokat vesztettem volna, ha kihagyom ezt a filmet. Sajnos nem lehet bízni sem a rendezőkben, sem pedig a főszereplőkben. A rendező egyik előző filmje, a „Nyárutó” (könyvben is!) az egyik nagy kedvencem, Theron neve olvastán pedig rögtön meg akarom nézni az adott filmet. Ezentúl körültekintőbb leszek. (Jó lenne kicserélni a tartalomismertetést, mert a semmitmondása mellett még alaposan félre is vezeti a gyanútlan érdeklődőt!)

60 Pszichoanyu  (2018)

dráma | misztikus | vígjáték

Marlo (az Oscar-díjas* Charlize Theron) várandós, kétgyermekes édesanya, akit testvére (Mark Duplass) különös ajándékkal akar meglepni: egy éjszakai dadussal. Marlo eleinte... több»

0