Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83

120 dobbanás percenként (2017)

120 battements par minute
Filmadatlap
 
28
Szereplők
6
Vélemények
17
Képek
2
Videók
 
Deku   2017. 12. 09.

Eleinte vonakodtam aztán ez nem is változott meg a film végére sem. Borzasztó. Nem tetszett, hogy be kell valljam de ezt most nagyon benéztem, mivel amilyen jónak tűnt annyira lett rossz.

 
tomvétsz   2017. 11. 19.

Nehezen tudtam eleinte mit kezdeni a filmmel, hiszen ezzel a témával én még igazán nem találkoztam a mozivásznon, ráadásul én a kilencvenes években nőttem fel, így annak hangulatát nem igazán ismerem, bár innen szemlélve nagyon nosztalgikus érzés fogott el. Egy biztos, hogy engem ez a betegség nagyon is elkezdett foglalkoztatni.


 
bocerkaa   2017. 11. 17.

Gyakorlatilag egy tökéletes filmet láttam. Átütő erővel beszél a reményről és a szenvedésről, olyan nyelven szól az emberhez, ami mélyen meg tud érinteni, és sajnos ez manapság egyre ritkább élmény a mozikban.

 
Alphik   2017. 11. 16.

Nem is annyira a film hangulata, mint inkább maga a téma fogott meg. Nekem egyszerűen még mindig kattog rajta az agyam. Szerintem nagyon ütős ebből a szempontból.

 
Denisqoo   2017. 11. 12.

Fú de kemény film volt ez, piszkosul erős alakításokkal. A 1990-es évek aids hullámát talán még nem dolgozták fel filmes eszközökkel (én legalábbis nem tudok róla), de ha már hozzányúlnak, akkor így érdemes csinálni. Le a kalappal.

Arnaud Valois
Adele Haenel
Nahuel Pérez Biscayart
Arnaud Valois
Arnaud Valois
Arnaud Valois
Adele Haenel
Arnaud Valois
Adele Haenel
 
Bár egy kritikában sokszor nem szerencsés lírai megfogalmazásokat alkalmazni, de ahogy a film címe is utal rá, halljuk, látjuk, érezzük, ahogy az a percenként 120 szívdobbanás egyszer csak abbamarad. Szívszorító. 85/100 több»
 
Mondhatni, a 120 dobbanás percenként annyira hűen és módszeresen szeretne emlékeit állítani az ACT UP küzdelmének, hogy filmként ezen kívül más funkciót nem is tölt be. 7/10 több»
 
Esetenként nagyon erős vizuális látványt nyújt, ami a jó rendezés további bizonyítéka. Mindenkinek ajánlom, akit érdekelnek a szociális problémák, s azok lehetséges kezelési módjai. 76/100 több»
 

A film költségvetése 5 millió dollár volt.

(hp)
 

A 120 dobbanás percenként világpremierje a 2017-es Cannes-i Filmfesztiválon volt. A bemutató után a The Orchard azonnal megvásárolta a film amerikai forgalmazásának jogait.

(hp)
 

A kritikusok igen pozitívan fogadták a drámát. A RottenTomatoes kritikaösszesítő portálon 96 százalékon áll (2017. május).

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.