Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Némó kapitány (1954)

20,000 Leagues Under the Sea
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
6
Képek
3
Videók

Galéria (6)

Videók (3)

 
Sabnock Sanatory   2021. 12. 07.

legújabb vélemény

2
Hatvan évvel ezelőtti szemmel nézzük.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Persze hogy nem lehet mai szemmel egy ilyen filmet elemezni és kritikát írni róla... Az ötvenes években a színészi játék is más volt, a díszletek kifinomultabbak voltak, a digitális technika szinte még ismeretlen volt, egy-két alaptrükköt kivéve. Töb... teljes kritika»

 
Yosihiro   2019. 01. 16.

0
Némó

Egy remek Verne feldolgozás amit a korához képest jól feldolgoztak technikailag. A történet adott volt bár nem hű a könyvhöz. Kiemelekdő alakítást csak Kirk D. játszik a filmben szerintem. Mai szemmel nézve egy kicsit lapos a film bár történet jól követhető de többet vártam tőle. Technikai megoldásokban a víz alatti jelenetek a korát megelőzve készültek és nagyon jó lett. A polipos jelent kimondottan jól sikerült. Nekem Némó kapitány megformálása nem tetszett kicsit túl lett játssza. A legjobb alakítást Kirk D. mivel a zenés részekben is kimagaslóan szerepel. Az állatok becsempészése is nagyon jól sikerült. Főleg a fókás jelenetek adnak jó humort a filmnek. Három csillagnál többet nem tudok adni a filmre mert nem találtam meg benne azt a pluszt ami felemelné a négyesre. Talán azért mert hiányoztak a könyvbeli részek és a színészi alakítások sem voltak kimagaslóak, de minden dicséret a vizuális és kép és hangi effektekért ami megér 4 csillagot. Összességében egy remek klasszikus filmet kapunk ami remek kikapcsolódás mindenki számára. Üdv,Yosi

 
BoBamburg   2021. 07. 13.

0

Akárcsak a Verne Gyula könyve (ami amúgy egy remek könyv), sajnos a Némó kapitány film sem tud akkorát ütni mai szemmel. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem jó, sőt, egy igen kedves és kalandos film, valószínűleg, ha a megjelenésekor látom, az egyik kedvencem lett volna.

 
valery   2017. 01. 24.

0

A regény után kicsit elmarad a film, hiányoztak belőle részek, amik tetszettek a könyvben. Klasszikus örök film, érdemes megnézni mert fennmaradó értékeket képvisel és tényleg jó kikapcsolódás.

 
tomtom   2015. 07. 30.

0

Nagyon imádom verne összes regényét. Olvasva jobban mint filmen, de úgy rémlik már láttam ezt. S bár már nagyon régi, ajánlom mindenkinek h nézze meg.

 
alien007   2015. 06. 08.

0

Szerintem irtó jó humora van, ami a párbeszédekben jól kivehető. Tetszik a kegyetlenség, ami egyébként Nemo-ból árad, igazi despota. Igazi kapitány.

 
József382721   2020. 10. 13.

0
Nemo - a mélység ura

Jól sikerült próbálkozás a Disney-től, de (természetesen?) nem követi hűen a regényt. A kapitány nem igazán volt jó választás - szerintem. Éppen most írok a regényről részletesebben a verne.blog.hu oldalon, ha valakit érdekel.

A film összbevétele 28 200 000 dollár volt (imdb.com).

 

A szinkron a Videovox Stúdióban készült a Magyar Televízió számára 1992-ben. (iszdb.hu)

(Teemeah)
 

Kirkl Douglas eredeti neve fehérorosz Iszur Danyielovics Gyemszkij aki az USA-ban változtatott nevet. Fia Michael Douglas.

(Yosihiro )
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

A 3. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1954-ben.

(dulkap)
 

A híres Gregory Peck is elment a meghallgatásra a Némó kapitány szerepére, mint tudjuk, ezt nem kapta meg.

(citizenfour99)