Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
83

Némó kapitány (1954)

20,000 Leagues Under the Sea
Filmadatlap
 
27
Szereplők
4
Vélemények
6
Képek
3
Videók
 
Yosihiro   2019. 01. 16.

legújabb vélemény

Némó

Egy remek Verne feldolgozás amit a korához képest jól feldolgoztak technikailag. A történet adott volt bár nem hű a könyvhöz. Kiemelekdő alakítást csak Kirk D. játszik a filmben szerintem. Mai szemmel nézve egy kicsit lapos a film bár történet jól követhető de többet vártam tőle. Technikai megoldásokban a víz alatti jelenetek a korát megelőzve készültek és nagyon jó lett. A polipos jelent kimondottan jól sikerült. Nekem Némó kapitány megformálása nem tetszett kicsit túl lett játssza. A legjobb alakítást Kirk D. mivel a zenés részekben is kimagaslóan szerepel. Az állatok becsempészése is nagyon jól sikerült. Főleg a fókás jelenetek adnak jó humort a filmnek. Három csillagnál többet nem tudok adni a filmre mert nem találtam meg benne azt a pluszt ami felemelné a négyesre. Talán azért mert hiányoztak a könyvbeli részek és a színészi alakítások sem voltak kimagaslóak, de minden dicséret a vizuális és kép és hangi effektekért ami megér 4 csillagot. Összességében egy remek klasszikus filmet kapunk ami remek kikapcsolódás mindenki számára. Üdv,Yosi

 
valery   2017. 01. 24.

A regény után kicsit elmarad a film, hiányoztak belőle részek, amik tetszettek a könyvben. Klasszikus örök film, érdemes megnézni mert fennmaradó értékeket képvisel és tényleg jó kikapcsolódás.


 
tomtom   2015. 07. 30.

Nagyon imádom verne összes regényét. Olvasva jobban mint filmen, de úgy rémlik már láttam ezt. S bár már nagyon régi, ajánlom mindenkinek h nézze meg.

 
alien007   2015. 06. 08.

Szerintem irtó jó humora van, ami a párbeszédekben jól kivehető. Tetszik a kegyetlenség, ami egyébként Nemo-ból árad, igazi despota. Igazi kapitány.

A film összbevétele 28 200 000 dollár volt (imdb.com).

 

A szinkron a Videovox Stúdióban készült a Magyar Televízió számára 1992-ben. (iszdb.hu)

(TB)
 

Kirkl Douglas eredeti neve fehérorosz Iszur Danyielovics Gyemszkij aki az USA-ban változtatott nevet. Fia Michael Douglas.

(Yosihiro )
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.