Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
57
Filmadatlap
 
28
Szereplők
1
Vélemények
1
Képek
Videók

 
JcWh   2019. 01. 26.

legújabb vélemény

Tökéletlen de hiteles film a túszdrámáról

Habár egy-két jelenetnél eléggé rezeg a léc, hogy a film elég B-kategóriás TV filmnek tűnjön, azonban az eredeti helyszínek, az izgalmas történetvezetés, de főleg William Holden és Franco Nero bámulatosan jó alakítása révén mindenképp top minőségű filmet kaphat a néző. Az efféle szerepek különösen jól álltak a már megidősödött Holden-nek, csakúgy mint következő szerepe is a Hálózatban. Különösen érdekes és rendkívül jól lett eltalálva az események pontos ábrázolása, amelyek információtartalma miatt is érdemes időt áldozni a filmre.

 

A filmet két Primetime Emmy-díjra is jelölték 1977-ben: a legjobb vágásnak járó és a legjobb tévéfilm díjra.

(JcWh)
 

A filmet az 1952-től 1983-ig fennálló Filmways filmgyártó vállalat finanszírozta, amely 1980-ban egy másik, William Holden főszereplésével készült filmet, a Völgylakót (The Earthling) is szponzorálta.

(JcWh)
 

A filmet 1976. november 7-én mutatták be az USA-ban, az ABC (American Broadcasting Company) tévéadón.

(JcWh)
 

A film Serge Groussard 1975-ben megjelent, The Blood of Israel című könyvén alapszik, amely az 1972-es müncheni olimpián történt túszdrámát dolgozza fel.

(JcWh)
 

A filmet azokon a helyeken forgatták (olimpiai falu és a Fürstenfeldbruck reptér), ahol a túszdráma a valóságban zajlott.

(JcWh)
 

William Holden második TV-s filmje a The Blue Knight (1973) után.

(JcWh)
 

A film nem aratott sikert, az USA-ban csak egyszer vetítették a TV-ben, míg Németországban betiltották a forgalmazását. Viszont az arab világ hősnek tekintette a Franco Nero által játszott megszállott terroristát.

(JcWh)
 

Eredetileg TV-filmnek készült, de az USA-n kívül a mozikban is bemutatták.

(JcWh)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.