Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83

80 nap alatt a Föld körül (1956)

Around the World in 80 Days
Filmadatlap
 
21
Szereplők
3
Vélemények
11
Képek
1
Videók
 
Berto49   2018. 10. 09.
A film, ami előtt kilométeres sorok kígyóztak a Corcin mozi előtt a hatvanas években

A Hollywood készítette szuperprodukciók krémjéhez tartozik ez a Jules Verne által írt, 1873-ban megjelent regény adaptációja. Az addigi legköltségesebb film, amely majdnem három órás (179’) és aki élt és mozgott a korabeli hírneves színészek közül, legalább néhány perces cameoban fel is tűnt benne. 13 országban forgatták, a szereplők száma a statisztákkal együtt megközelíti a 70.000(!) főt. Orson Welles sértődött meg egyedül, hogy nem szerepelhetett a filmben, pedig ő alkalmazta színpadra a történetet. Shirley MacLaine és David Niven ismert volt már a magyar közönség előtt is, de Passepartout hálás szerepének alakítója, Cantinflas nem, pedig Chaplin szerint „ő a legjobb élő komikus”. Mexikó ... több»

 
GaraiV   2016. 08. 29.

Magával ragadó, izgalmas és fantáziadús történet, ami nem csak gyerekeknek lehet nagy élmény. Ötletes a sztori, karakteresek a szereplők, valóban jól összerakott mese.


 
Macika   2016. 08. 22.

Klasszikus, időtálló mese, aminek nagyon ötletes a története. Izgalmas és végig fenntartja a néző érdeklődését, gyerekeknek is a komolyabb mesék között van.

David Niven
Cantinflas
David Niven
Frank Sinatra
Cantinflas
Marlene Dietrich
David Niven

A film összbevétele 42 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film összkiadása 1955-ben 6 millió dollár volt, de megérte, mert 33 millió dollár bevételt "kaszált". A rendező, M. Anderson 11 Oscar-díjast foglalkoztatott a filmben, a számban szerepelnek az életmű-Oscarosok is. Többek között látható: Frank Sinatra, Shirley MacLaine, Buster Keaton, et al.

(Berto49 )
 

A 2. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1956-ban.

(dulkap)
 

David Niven mindig is azt vallotta, hogy Phileas Fogg volt a kedvenc szerepe.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.