Johnny Cash életrajzi filmjében végigkísérhetjük, miként vált a vézna gitárosból a 20. század meghatározó zenei ikonja. A történet 1955-ben kezdődik, amikor egy fiatal srác besétált a Sun lemezstúdió ajtaján. Ahogy mondani szokták, a többi már történelem.
Nagyon jó film, remek színészi alakításokkal. Phoenix is, Reese is nagyon - nagyon jó. Szinte élvezik a szerepüket. És a zenék... Nagyon tetszett. Nem az egyszer nézhető alkotás.
Johnny Cash-t talán senkinek nem kell bemutatni. Amerikában igazi szimbólummá vált, egyértelműen Elvis-szel lehet egy lapon emlegetni. Az életútja nem volt zökkenőmentes, korai éveiben a drogok rossz irányba vitték el, de a felesége, June kiemelte őt... teljes kritika»
Jonny chash élete leegyszerűsítve és a rossz oldaláról bemutatván... egyértelmű siker mert a néző a szenvedést értékeli csak. Ez a film is azért lett ennyire jó mert a szereplők szenvednek benne és hirtelen lesz happy end a film. Reese tényleg nagyo... több»
Hangulatában és képi világában nagyon szép, ebben és a rendezésben kicsit emlékeztetett a Ray-re, ami szintén tetszett. A film eléggé hiteles, és szerintem nem is túl giccses, elég reálisan mutatja be a dolgokat, még ha leegyszerűsít és ki is hagy néhány dolgot. De hát egy film se lehet tökéletes, ami nem baj...
Joaquin Phoenix a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.
(mamiéstöti2)Joaquin Phoenix és Reese Witherspoon is maga énekelte fel a dalokat, de gitározni és harmonikázni is megtanultak.
(hp )Miután látta Joaquin Phoenixet a Gladiátorban (2000), Johnny Cash áldását adta rá, hogy a színész játssza a film főszerepét.
(hp )A Sony, a Universal, a Focus Features, a Paramount, a Columbia Pictures és a Warner Bros. is visszadobta a projektet. Végük a 20th Century Fox finanszírozta a filmet.
(hp )A June Cartert alakító Reese Witherspoon csak a film harmincadik percében jelenik meg először.
(hp )Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »