60% 45 szavazat
A szicíliai

A szicíliai

The Sicilian
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
18
Szereplők (18)
10
Képek (10)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A film fõhõse a szicíliai Salvatore Giuiliano, aki egy lövöldözés során, komolyan megsérül. Válságos állapota ellenére a férfi felépül, majd arra a következtetésre jut, hogy ez a drámai fordulat nem volt a véletlen műve. Giuliano rabolni kezd a gazdagoktól, és segíteni a szegényeket. Hamarosan ellentéte támad az állami szervekkel és a szicíliai maffiával. Giuliano a hegyekbe menekül, ahol magánhadsereget szervez. Harcmodora egyre brutálisabbá és véresebbé válik, ezért a sziget hatósága halálra ítéli õt.

Rendező: Michael Cimino
Író: Mario Puzo
Forgatókönyvíró: Steve Shagan, Gore Vidal
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 1987.10.23.
 
2022.07.10 acura steve

legújabb vélemény

Gyerekkoromban láttam, akkor úgy emlékeztem, hogy nem nagy szám! Most megnéztem újra, és most is úgy gondolom! Egyszer meg lehet nézni, de felejthető! Átlagos minden szempontból, egyetlen pozitívum, hogy a vörös csaj szép!

0
 
2015.02.02 Gríz

Nagyon szeretem a maffia-tematikájú filmeket. Ez egy kicsit gyengébb, de még így is elég jó. Christopher Lambert viszont nem illett ebbe a szerepbe, nem volt hiteles, John Turturro viszont épp ellenkezőleg, testreszabott volt neki ez a karakter.

0
 
2015.11.19 piZZola

Szerencsém volt látni belőle a rendezői változatot, nagyon jó a kamera, a zene és a forgatókönyv is, összességében egy jól megcsinált maffia-film. Persze Keresztapából csak egy van, de itt is zseniális a könyv, amiből a film készült. Lambert ugyan ne... Több

0
 
2016.11.11 Zsombi

Puzo könyve nagyon jó, ez az adaptáció viszont nagyon nem tetszett, naivan hatott. Az operatőrt azonban meg kell dícsérnem.

0

A film összbevétele 5 406 879 dollár volt (imdb.com).

#1