Gengszterzsaruk: Pantera

Gengszterzsaruk: Pantera

Den of Thieves 2: Pantera

Európa a nagy tétekkel teli játszótérré válik Big Nick számára, aki Donnie-t veszi célba, aki mélyen belegabalyodik a gyémánttolvajok és a hírhedt Párduc maffia veszélyes hálójába, miközben egy merész rabláson mesterkedik a világ legnagyobb… Több

Forgatókönyvíró: Christian Gudegast
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Kanada
Premier (HU): 2025.01.09.
Forgalmazó: Forum Hungary

Evin Ahmad

2025.01.22 Ahoj poplacsek

6/10 – Arra jó volt, hogy most megnézzem az első részt

Gerard Butler körzeti megbízott Nizzába utazik, és beépül a rosszfiúk közé, akik véletlenül náluk rosszabb fiúk gyémántját nyúlták le. A filmet a Volkswagen konszern támogatta, volt benne számos Audi, 1-2 Porsche és ebben az egysíkú felhozatalban kakukktojásként jelenik meg valahol a 100. perc környékén egy Fiat Chrysler márka, az Alfa Romeo, egyetlen darab kocsi képében, egy percre. Ez a tolakodó termékelhelyezés inkább a kéregetős magyar produkciók sajátossága szokott lenni, ennek a mozinak nem állt jól. A cselekmény tele van durván életszerűtlen jelenetekkel és nem létező technológiákkal. Például a hegyi szerpentinen sok kilométeres üldözés után egy váratlan kerékkilövéses megállás után pont ott avatkoznak be gyalogos lövészek, ahol a megállás történt, óriási jóstehetség kellett, hogy hová álljanak. De jó a pezsgőtablettás doboz méretű elemes lézervágó is, ami úgy viszi a páncéllemezt, mint a vajat, vagy a számkombinációs zár tekergető, ami tíz másodperc alatt kiteker egy széfzárat. Na mindegy. Klisé is van bőven, meg olyan épületfeliratok, hogy „a világ gyémántközpontja”, vagy valami hasonló, ezek bénák. Ennek ellenére Gerard Butler akciókarakterhez illő, egyfajta őstehetsége elviszi a filmet, magas elvárások nélkül egy szórakoztató popcornmozit kapunk a pénzünkért. Engem kíváncsivá tett az első résszel kapcsolatban, úgyhogy a moziból hazaérve le is szedtem, most az megy, majd annál az adatlapnál beszámolok a benyomásaimról.

2025.01.18 Majorkas

Francia-olasz meló

Szeretném előre leszögezni, hogy ezt a filmet vártam a legkevésbé, de mivel tetszett az első rész, ezért adtam egy esélyt a folytatásnak is, de tulajdonképpen voltak a Lurdyba jegyeim a Mafabtól, és a hétvégéig el kellett lőni. Köszönöm a nyereményje... Teljes kritika

2025.01.12 Ricardo Garcia

A Pantera igencsak eltávolodik az első rész részletes történetmesélésétől, inkább a karakterek közötti interakciókra és a stílusos megvalósításra helyezi a hangsúlyt. Gerard Butler alakítása továbbra is erőteljes, de a film összességében nem tudja megismételni elődje feszült atmoszféráját és mélységét.

2025.01.09 laci

Bárhogy is kerestem, nem találtam rajta fogást. Szerintem irtó pörgős és remek az akció, néha pedig nem is kell ennél több.

A film 83 703 971 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 31 692 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Fortunato Cerlino és Salvatore Esposito a Gomorra c. sorozatban együtt szerepelnek mint apa-fia páros. A filmben két különböző nemzetiségű gengsztert személyesítenek meg, és más szervezethez tartoznak.Szerző: Majorkas