Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

A tizedes meg a többiek (1965)

A tizedes meg a többiek
Filmadatlap
 
25
Szereplők
18
Vélemények
12
Képek
Videók

Galéria (12)

Sinkovits Imre
Márkus László
Sinkovits Imre
Major Tamás
Iglódi István
Sinkovits Imre
Sinkovits Imre
Major Tamás
Raksányi Gellért
Szendrő József
Sinkovits Imre
Major Tamás
Sinkovits Imre
Kozák László
Szabó Gyula
 
Szilárd-Leo   2020. 09. 30.

legújabb vélemény

0
zseniális

Sziasztok most néztem már 101 szer is .Örök klasszikus ,,hát persze az oroszoki is spázsban vannak.Aki ezt halja az mindenki tudja melyik filmröl van szó.Lehet 65 ben készül most is megálná a helyét .Most a filmröl irok egy kicsit Második világháborúban játszodik amikor a németek lerombolják pestet.és egy kis csapat menekül ,Föhösünk dezertör és menekül a zsoldal amit kézigránátban elrejtve tart.De vahogy lebukik ,és mégis kiszabadul mindig .Egy kastélyba szökevényekkel vagy inkább dezertörökkel egyben bujkál .Mig felnem tünik egy másik tizedes .És amikor szórul a hurok akkor mindenki menekül a nemetek elöl .Aztán egy magyar családnál találnak egy Orosz kis katonát aki sebesült és segittenek neki .De elkapják öket az oroszok is,és igy kiskapúval .......Nem folytatom tovább NÉZÉTEK MEG érdemes ,

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 21.

0

Talán Sinkovits Imre legjobb mozija.A történet maga nem a legerősebb,de minek is,ha ilyen színészóriások játszanak benne,és tele van jobbnál jobb párbeszédekkel,fanyar humorral.A mimika,és a mozdulatok is élményszámba mennek. Kötelező darab!

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Na erre mondom azt, hogy ilyen magyar filmek nincsenek ma már. Ami sajnálatos mert ők még tudtak játszani. Szórakoztat, humoros és tanulságos története van ennek.

 
szucszoli   2018. 02. 25.

0

Miután megnéztem a filmet, hiányérzetem volt, úgyhogy elkezdtem a kommenteket olvasni, mert rá akartam jönni, hogy mi a jó és mi a vicces, illetve szórakoztató ebben a filmben, de sajnos nem jöttem rá. Én értem, hogy imádunk a legmagasabb jelzőkkel d... több»

 
Kis Anna Kinga   2018. 07. 23.

0

Egy örök klasszikus olyan színészóriásokkal, mint Sinkovits Imre, Szabó Gyula, Major Tamás. Imádom ezt a filmet, mert benne van az egész élet. Nagyon-nagy film. Remek szereplők, igazi klasszikus. Ajánlom a mai fiataloknak.

 
Zoer8993   2017. 05. 29.

0

Akkoriban nagyon remek magyar filmeket gyártottak. Volt rendes szuper színészi játék ami manapság már eléggé megkopott. Ez a film viszont még ma is zseniális.

 
zoleykrajcsi   2016. 10. 04.

0

Ha lehetőség lenne rá, több pontot is szívesen adnék A tizedes meg a többiek című filmre, mert véleményem szerint ez az egyik legjobb magyar vígjáték. Igazi klasszikus, mindenkinek látnia kéne.

 

A romos ház, amiből Sinkovits Imre és Pálos György a fehér zászlót lengeti az oroszok felé, annak egy darabja ma is megtalálható a Budaörs és Budakeszi között lévő Szekrényes-sziklánál.

(harnas1207)
 

A hatalmas sikerű filmet a Szikra moziban egy évig folyamatosan vetítették. 1990 után tervbe volt véve egy el nem készült folytatás, mely 1945-től 1990-ig folytatta volna a tizedes élettörténetét.

(harnas1207)
 

Sinkovics Imre említette, hogy 1944-ben 16 éves fiatalként Molnár tizedeshez hasonló trükköket kellett bevetnie a túlélésért és szabadságért, ezért a figurával könnyen tudott azonosulni. Ez volt az első film, amelyben nem teljesen pozitív és feddhetetlen karaktert alakított, de ez népszerűségét csak tovább növelte

(harnas1207)
 

A film utolsó negyed órájában van egy jelenet, amikor a fogságba esett többiek várják a szovjet századossal tárgyaló kommunista Szijjártót. A mindig optimista Molnár tizedes megjegyzi: - Sínen vagyunk! A film első, moziban is vetített változatában ekkor megszólal Fekete közlegény: - És mindjárt jön a vonat! A későbbi mozivetítéseken ez a mondat egyszerűen eltűnt, a tévé és DVD változaton sem hallható, de Fekete közlegény szájáról tisztán le lehet olvasni.

(harnas1207)
 

A kastélyról készült külső felvételek a tóalmási Andrássy-kastélynál készültek.

(LionelMessi10)