Sztárparádé. Ökörködés. Jobbnál jobb autók és poénok. Mindenképp érdemes megnéznie annak, aki még nem tette.
Egy őrült film,tele megannyi sztárral,és humoros képsorokkal.Nem is kell hozzá semm,csak egy kis idő,amit rászánunk.Igazi kultfilm,kikapcsolódásnak tökéletes.
Igazából még vhs technólógián láttam és már akkor is nagyon jónak érzetem a filmet. Rengeteg sztár és maga a történet a poénok és a kocsik . Remek szórakozás ajánlom mindenkinek :) Üdv Yosihiro
Igazi sztarparade, 95perc eszetlen orultkodes minden szinten. Idotallo vigjatek, barmikor ujranezi az ember, mindig talal benne uj poent vagy geget, ami aztan napokon keresztul kiseri, amikor autoba ul.
Az eredeti 1979-s versenyben volt mentőautós induló. A filmben látható egy jelenet, mikor a rendőrök megállítják a forgalmat a dugóban, hogy az álmentősök zavartalanul haladhassanak. Ez megtörtént eset.
A film egy valós, országokon átívelő verseny alapján készült el. Az ötvenes évekig tartották ezeket a futamokat, természetesen nem hivatalosan, majd 1979-ben a forgatókönyv író részt vett egy megemlékezés futamon. Ezen utcai verseny adta az ihletet a történet megírásához.
A film forgatását egy súlyos baleset árnyékolta be. Heidi Von Beltz kaszkadőrnő autója frontálisan ütközött egy teherautóval és eltörte a nyakát. A kórházi költségek meghaladták a biztosítási keretet, ezért később pereskedés lett az ügyből, mely során 3,2 millió dollár kártérítést ítélt meg jogosan a bíróság.
A Warner Bros 2016-ban megszerezte a film jogait és bejelentették, hogy remake gyártásába kezdenek.