Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
5
Vélemények
10
Képek
2
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Hakker   2019. 06. 03.

legújabb vélemény

Remek szatíra, ami nagyon jól bemutatja a politikát átszövő képmutatást. A történet dinamikája nagyom magávalragadó volt. A karakterek ábrázolását, remek színészek jelenítették meg. Valahogy mindig az volt az érzésem, hogy mi csak egy politikai marketing áltál megteremtett, illúzióbanl gazdag világban élünk.

 
rbernadett   2015. 09. 18.

Nagyon érdekes történet, azt veszi alapul, hogy hogy is tereli el a kormány az emberek figyelmét arról, amire az akkori politikai vezetés szerint nem kellene, hogy figyeljenek. Mivel elsősorban politikai kérdéseket boncolgat nem tud túl pörgős lenni, ezért tűnhet unalmasnak. Illetve azért is, mert szépen felépített filmről beszélünk.


 
Berto49   2017. 08. 18.

A film alkotói valóságos jóstehetséggel bírtak. Ennek a maró politikai szatírának a forgatása már megkezdődött, amikor Monica Lewinsky és Bill Clinton emlékezetes botránya napvilágra került. Csak remélhetjük, de biztosak nem lehetünk benne, hogy nálunk nem hasonlóan történnek-e a dolgok. Az viszont szilárd meggyőződésem, hogy nincsenek olyan fantasztikus kaliberű "probléma megoldó" szakemberek, mint a két sztárszínész alakította specialista. Robert De Niro és Dustin Hoffman színjátéka fenomenális, bár szerintem Hoffman szinte "lemosta" a társát a filmvászonról. Ebben a rengeteg szöveggel építkező filmben nagyon fontos a magyar szinkron. Bátran kijelenthetem, hogy Szakácsi Sándor (Hoffman) és Végvári Tamás (De Niro) magyar hangjaként egyenértékű a teljesítményük az eredeti színészekkel, pedig nekik "csak" a hangjukkal volt lehetőségük játszani. Milyen nagy veszteség, hogy őket már nem hallhatjuk újabb szerepekben!

 
s0ltau77   2015. 09. 05.

Ez tragikus! Milyen cél vezérelhet egy embert arra, hogy egy ilyen filmet generáljon? A sztori teljesen lapos és unalmas volt. Ásítgattam az egész film alatt. Nem értem azt se, hogy miért is fejeztem be a filmet.

 
superzero   2019. 02. 10.

Intellektuális filmcsemege. Egyedül álló a maga nemében. A dialógusok sziporkáznak, a két világklasszis színész lubickol a szerepében. Ez egy jutalomjáték részükről. Az ötlet bravúros. Sajnos a film többször lendületét veszti, talán még azt is lehet mondani , hogy sok az üresjárat. Ezt leszámítva csak szuperlatívuszokban lehet a filmről beszélni. Egyik legjobb filmszatíra , akik érdeklődnek a politika iránt azoknak kötelező darab. Hatalmas fricska a politika és a média összefonódásáról, a közvélemény manipulálásáról, a média hatalmáról. Örök klasszikus.

Robert De Niro
Anne Heche
Dustin Hoffman
Robert De Niro
Dustin Hoffman

A film összbevétele 64 217 092 dollár volt (imdb.com).

 

Az Anne Heche által alakított Winifred Ames karakterét eredetileg férfinek tervezték.

(magyaristvan)
 

A (800) 555-0199 telefonszámot, ami a talk show száma, gyakran feltűnik filmekben és televíziós showk-ban, mert ez az egyetlen hamis 800-as szám, amit a telefontársaság fenntart "médiahasználat" céljából.

(rbernadett)
 

Conrad szlogenje, mely szerint: "egy jó terv többet ér ma, mint egy tökéletes terv, holnap", igazából George S. Patton tábornok szavai a második világháború időszakából.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.