Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
81

Arábiai Lawrence (1962)

Lawrence of Arabia
Filmadatlap
 
28
Szereplők
11
Vélemények
15
Képek
2
Videók
Anthony Quinn
Peter O'Toole
Omar Sharif
Alec Guinness
Omar Sharif
Peter O'Toole
Anthony Quinn
Alec Guinness
 
Artemisia   2020. 04. 12.

legújabb vélemény

A filmművészet örök darabja

A közel 4 órát felölelő játékidő némileg szokatlannak számít, azonban egy, az Arábiai Lawrence-hez fogható monumentális eposz oltárán 4 órát feláldozni valójában csekélység. Sokan egy izgalmas akció-kalandfilmet várva ülnek le megnézi ezt az alkotást, és – noha meglehetősen akció dús és kalandokban bővelkedő történet – elsősorban mégsem a mai néző számára megszokott, szórakoztatásra és tömörségre építő filmet kapnak, ami miatt könnyen elavultnak minősítik. Ez azonban nem állja meg a helyét, mert helyette igazi művészetet kapunk, egy igazi, epikus hőskölteményt,egy hiteles történelmi drámát, egy kegyetlenül őszinte háborús filmet, és természeten egy rendkívüli ember gondolataiba, érzelmeib... több»

 
Deku   2017. 12. 23.

Fogalmam se volt róla, hogy merre halad a történet. Kaptam a fejem jobbra majd balra de én nem vágtam a helyzetet. Erre mondom én azt, hogy valamit így is lehet csinálni. Mert ez sajnos nagyon el lett szúrva.


 
NorbiP   2017. 03. 12.

Nem tudtam teljes mértékben élvezni, mivel sokkal hosszabb volt a kelleténél. Az vitathatatlan, hogy Peter O'Toole nagyot alakított, főleg, hogy ez volt a debütálása.

 
juhasz-david93   2016. 01. 26.

A filmtörténet hallhatatlan klasszikusa, csak szuperlatívuszokban lehet beszélni róla. Nem értek egyet azokkal, akik szerint elavult: egy film minőségére semmiféle hatással nincs a kora (negatív irányban).

 
Laci000   2015. 05. 22.

Hét Oscar ide vagy oda, helyenként vontatott, máshol feleslegesen bő lére eresztett történet, hihetetlenül hosszú. Hamarabb kellett volna megnéznem, akkor talán más lenne a véleményem.

A film összbevétele 77 324 144 dollár volt (imdb.com).

 

Lawrence eredeti foglalkozása régész volt.

(Artemisia )
 

Lawrence törvénytelen gyermekként látta meg a napvilágot, apja Chapman bárója volt, azonban erről Lawrence csak az apja halála után szerzett tudomást.

(Artemisia )
 

T. E Lawrence halálos balesetével kapcsolatban gyakran emlegetnek egy gyanús fekete autót, ami a közelben volt, és szerepe lehetett a balesetben, azonban a 2 kerékpáros fiú, akiket Lawrence nagy sebességgel ki akart kerülni, azt állítja, hogy nem láttak fekete autót a közelben.

(Artemisia )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.