Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
80

Arábiai Lawrence (1962)

Lawrence of Arabia
Filmadatlap
 
28
Szereplők
10
Vélemények
15
Képek
2
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Deku   2017. 12. 23.

legújabb vélemény

Fogalmam se volt róla, hogy merre halad a történet. Kaptam a fejem jobbra majd balra de én nem vágtam a helyzetet. Erre mondom én azt, hogy valamit így is lehet csinálni. Mert ez sajnos nagyon el lett szúrva.

 
NorbiP   2017. 03. 12.

Nem tudtam teljes mértékben élvezni, mivel sokkal hosszabb volt a kelleténél. Az vitathatatlan, hogy Peter O'Toole nagyot alakított, főleg, hogy ez volt a debütálása.


 
juhasz-david93   2016. 01. 26.

A filmtörténet hallhatatlan klasszikusa, csak szuperlatívuszokban lehet beszélni róla. Nem értek egyet azokkal, akik szerint elavult: egy film minőségére semmiféle hatással nincs a kora (negatív irányban).

 
Laci000   2015. 05. 22.

Hét Oscar ide vagy oda, helyenként vontatott, máshol feleslegesen bő lére eresztett történet, hihetetlenül hosszú. Hamarabb kellett volna megnéznem, akkor talán más lenne a véleményem.

 
Zénó   2017. 12. 21.

A film lényegét ugyan értettem, mégis összességében hiányérzetem maradt, miért, kiket támadott meg és ehhez hasonló részletkérdések kavarogtak a fejemben. Elhiszem, hogy a 60-as évek elején egy ilyen monumentális filmet megoldani és vászonra vinni embert próbáló feladat volt, ennek ellenére túlzottan hosszúnak éreztem a játékidőt. A karakterek jól alakítanak benne.

Anthony Quinn
Peter O'Toole
Omar Sharif
Alec Guinness
Omar Sharif
Peter O'Toole
Anthony Quinn
Alec Guinness

A film összbevétele 77 324 144 dollár volt (imdb.com).

 

A Rotten Tomatoes oldalán 97%-os értékelést kapott 77 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

A 2. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1962-ben.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.