Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
82

Arábiai Lawrence (1962)

Lawrence of Arabia
Filmadatlap
 
28
Szereplők
10
Vélemények
15
Képek
2
Videók
 
juhasz-david93   2016. 01. 26.

A filmtörténet hallhatatlan klasszikusa, csak szuperlatívuszokban lehet beszélni róla. Nem értek egyet azokkal, akik szerint elavult: egy film minőségére semmiféle hatással nincs a kora (negatív irányban).

 
Laci000   2015. 05. 22.

Hét Oscar ide vagy oda, helyenként vontatott, máshol feleslegesen bő lére eresztett történet, hihetetlenül hosszú. Hamarabb kellett volna megnéznem, akkor talán más lenne a véleményem.


 
Henczi   2015. 05. 25.

Az biztos hogy ez a film ma is megállja a helyét , szórakoztató izgalmas időtálló. Néhol kissé lassú cselekményü de összességében remek alkotás amit látni kell!

 
gaboca1981   2015. 04. 25.

Megfogadtam h átrágom magam rajta, ha addig élek is...most kb a felénél tartok, még élek, folyt. holnap. Eddigi benyomásom: menthetetlenül elavult, mint talán az ez idő tájt készült Cinemascope v nem-Cinemascope színes szélesvásznú történelmi csodák többsége, néhány jelenet kivételével: pl. Ben Hur/kocsijelenet, Cleopátra/ kigurul a szőnyegből, ilyesmik. Kár lenne szépíteni, ez van. Röviden: hosszúúú.

 
Deku   2017. 12. 23.

Fogalmam se volt róla, hogy merre halad a történet. Kaptam a fejem jobbra majd balra de én nem vágtam a helyzetet. Erre mondom én azt, hogy valamit így is lehet csinálni. Mert ez sajnos nagyon el lett szúrva.

Anthony Quinn
Peter O'Toole
Omar Sharif
Alec Guinness
Omar Sharif
Peter O'Toole
Anthony Quinn
Alec Guinness
 

A Rotten Tomatoes oldalán 97%-os értékelést kapott 77 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

A 2. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1962-ben.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.