Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
84
Filmadatlap
 
30
Szereplők
10
Vélemények
14
Képek
2
Videók
Spartacus
 
NGN   2019. 11. 09.

legújabb vélemény

Egy grandiózus alkotás Hollywood hőskorából

Azokban az években korszakalkotó filmek készültek, elég, ha csak a Ben Hurt említem, és mindenki értheti, mire gondolok. Jelen filmünk lassan hatvanéves korba lép, de az idő nem fogott rajta, ugyanolyan élvezetes minden perce, hiszen színészlegendák csodálatos játékát láthatjuk a több mint három órás játékidő alatt. A címszerepben Kirk Douglas, aki kirobbanó formában van, de Peter Ustinov, aki Batiatus-t alakítja (Oscar-díjat is nyert az alakításáért az 1961-es díjátadón) az igazi ereje a filmnek, minden perce a vásznon fantasztikus. Van itt nekünk még egy ifjú, Tony Curtis nevezetű, igencsak zseniális színészünk, de ne feledkezzünk meg Laurence Olivierről sem, aki Crassus-t játssza! Folytat... több»

 
citizenfour99   2016. 03. 18.

Hm. Nagyis is rendben volt ez a film. Színészi teljesítményeket nem emelnék ki, ugyanis az utolsó statisztáig mindenki remekül teljesített. Azt érezni lehetett a filmen, hogy Kubrick-nak nem volt beleszólása a forgatókönybe Trumbo mellett, mivel ő nem engedte volna Spartacus és Valeria viszonyát ennyire melodramatikusan giccsesre, hogy úgy mondjam. Basszus, megedzette az élet a csávót, s majd regényesen fog ömlengni a drága Valeriának, no azért no.. Emelett Jean Simmons szinte varázsolt a tekintetével. Elképesztő, hogy milyen jó színészek voltak ezek, Kirk Douglas,Jean Simmons, akkor a magyar származásu Tony Curtis aki Antoninus-t alakította, vagy épp Laurence Olivier. Látni, hogy mindent megtesznek a kiváló alakítás érdekében. Hm, a zene annyira nem tetszett, sőt.. valami kegyetlenül irritállt, viszont a látványvilága a filmnek, a korhű díszletek, ruhák, kiképzőcuccok még a gladiátor-fogságban, az nagyon is király volt a filmben. Elképszető, hogy 1960-as alkotásról beszélek, és sok mai filmet lepipál nagyon sok szempontból. Egyébként remekmű, simán járna az 5 csillag, de 4-et kell, hogy adjak a zene,regényes szerelem(ami lehet az alapmű "hibája"),és igen, a hossza végett, meglehetett volna ezt oldani 2 óra 20 perces-re is mondjuk, nem volt minden képkocka elképesztően fontos, véleményem szerint. A filmet ajánlom bárkinek, mert egyébként ezeken kívül ez a film egy remekmű.


 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 27.

Kubrick egy zseniális mozija,ami totálisan sikeres csak ezekkel a hihetetlen színészóriásokkal, mint Laurence Olivier , Kirk Douglas , a fiatal Tony Curtis,és a szenzációs Ustinovval volt lehetséges! Gyönyörű képi világ,és erős játék! Minden perce leköt!

 
doroffee   2016. 02. 08.

Nagyon jó, klasszikus történelmi film. Kirk Douglas alakítása kiemelkedő, igazi összetett személyiséget adott egy történelmi személyiségnek, akinek jobbára csak a tetteit, harcait ismerhettük.

 
Vitya   2015. 05. 03.

Az életrajzi filmek közül az élen van. Meggyőző színészi alakítással előadott, időtálló, igazi háborús dráma, ami ma is nézhető. Klasszikus, régi komolyabb filmek kedvelőinek nem lesz csalódás.

 
Méltó emléket állított ennek a rendkívüli embernek Kubrick és Douglas. több»

A film összbevétele 60 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A 3. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1960-ban.

(dulkap)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 81. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
 

A film felújított verziója 1991-ben készült el, ebbe visszakerült a 60-as években kivàgott (homoszexualitàst àbràzoló) jelenet. Szükséges volt az újraszinkronizàlàs, azonban Laurence Oliver ekkor màr nem élt, így neki Anthony Hopkins adta a hangjàt.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.