Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
86%
Filmadatlap
 
30
Szereplők
10
Vélemények
14
Képek
2
Videók
Spartacus
 
NGN   2019. 11. 09.

legújabb vélemény

0
Egy grandiózus alkotás Hollywood hőskorából

Azokban az években korszakalkotó filmek készültek, elég, ha csak a Ben Hurt említem, és mindenki értheti, mire gondolok. Jelen filmünk lassan hatvanéves korba lép, de az idő nem fogott rajta, ugyanolyan élvezetes minden perce, hiszen színészlegendák ... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 27.

0

Kubrick egy zseniális mozija,ami totálisan sikeres csak ezekkel a hihetetlen színészóriásokkal, mint Laurence Olivier , Kirk Douglas , a fiatal Tony Curtis,és a szenzációs Ustinovval volt lehetséges! Gyönyörű képi világ,és erős játék! Minden perce leköt!


 
citizenfour99   2016. 03. 18.

0

Hm. Nagyis is rendben volt ez a film. Színészi teljesítményeket nem emelnék ki, ugyanis az utolsó statisztáig mindenki remekül teljesített. Azt érezni lehetett a filmen, hogy Kubrick-nak nem volt beleszólása a forgatókönybe Trumbo mellett, mivel ő ne... több»

 
doroffee   2016. 02. 08.

0

Nagyon jó, klasszikus történelmi film. Kirk Douglas alakítása kiemelkedő, igazi összetett személyiséget adott egy történelmi személyiségnek, akinek jobbára csak a tetteit, harcait ismerhettük.

 
Vitya   2015. 05. 03.

0

Az életrajzi filmek közül az élen van. Meggyőző színészi alakítással előadott, időtálló, igazi háborús dráma, ami ma is nézhető. Klasszikus, régi komolyabb filmek kedvelőinek nem lesz csalódás.

 
fcbnandi   2015. 10. 29.

0

Ezt a filmet is láttam már párszor, mert abszolút újranézhető és ez mindig így lesz.. jöhet újabb feldolgozás, de ez örök klasszikus marad. Remek színészi játék, fantasztikus alkotás

 
Beniko   2015. 11. 23.

0

Nálam az élmezőnyben van. Kirk Douglas nagyon emberi és szerethető módon formálja meg a szabadságért küzdő hős gladiátort ebben a látványos filmeposzban.

Galéria (14)

Videók (2)

A film összbevétele 60 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A 3. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1960-ban.

(dulkap)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 81. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
 

A film felújított verziója 1991-ben készült el, ebbe visszakerült a 60-as években kivàgott (homoszexualitàst àbràzoló) jelenet. Szükséges volt az újraszinkronizàlàs, azonban Laurence Oliver ekkor màr nem élt, így neki Anthony Hopkins adta a hangjàt.

(Bogi87)
 

Az 1960-as években a cenzúra kivàgatta a film egyik jelenetét, mikor a Laurence Oliver àltal megformàlt Marcus Licinius igyekszik Antoniust (Tony Curtis alakította) elcsàbítani. A homoszexualitàs ennyire nyílt àbràzolàsa ekkor még tiltott volt.

(Bogi87)
 

Ennek a filmnek köszönhető az, hogy Hollywood-ban megszűnt a feketelista filmes körökben.

(Bogi87)
 

Dalton Trumbo feketelistàsnak szàmított abban az időben, azonban mind Michael Douglas, mind pedig Kubrick kiharcoltàk, hogy neve szerepelhessen a stàblistàn.

(Bogi87)
 

Stanley Kubrick ezt követően kizàrólag Angliàban forgatta filmjeit.

(Bogi87)
 

Stanley Kubrick utolsó filmje, amit Hollywood-ban forgatott.

(Bogi87)
 

A film kezdetén még azok a felvételek làthatóak, melyek Anthony Mann rendezői munkàssàga soràn születtek meg.

(Bogi87)
 

Az operatőri munka jelentős hànyatàt maga a rendező, Kubrick készítette el.

(Bogi87)
 
Méltó emléket állított ennek a rendkívüli embernek Kubrick és Douglas. több»