Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
83
Filmadatlap
 
30
Szereplők
11
Vélemények
14
Képek
2
Videók

Vélemények: Spartacus (1960)

 
NGN   2019. 11. 09.

legújabb vélemény

Egy grandiózus alkotás Hollywood hőskorából

Azokban az években korszakalkotó filmek készültek, elég, ha csak a Ben Hurt említem, és mindenki értheti, mire gondolok. Jelen filmünk lassan hatvanéves korba lép, de az idő nem fogott rajta, ugyanolyan élvezetes minden perce, hiszen színészlegendák csodálatos játékát láthatjuk a több mint három órás játékidő alatt. A címszerepben Kirk Douglas, aki kirobbanó formában van, de Peter Ustinov, aki Batiatus-t alakítja (Oscar-díjat is nyert az alakításáért az 1961-es díjátadón) az igazi ereje a filmnek, minden perce a vásznon fantasztikus. Van itt nekünk még egy ifjú, Tony Curtis nevezetű, igencsak zseniális színészünk, de ne feledkezzünk meg Laurence Olivierről sem, aki Crassus-t játssza! Folytat... több»

 
citizenfour99   2016. 03. 18.

Hm. Nagyis is rendben volt ez a film. Színészi teljesítményeket nem emelnék ki, ugyanis az utolsó statisztáig mindenki remekül teljesített. Azt érezni lehetett a filmen, hogy Kubrick-nak nem volt beleszólása a forgatókönybe Trumbo mellett, mivel ő nem engedte volna Spartacus és Valeria viszonyát ennyire melodramatikusan giccsesre, hogy úgy mondjam. Basszus, megedzette az élet a csávót, s majd regényesen fog ömlengni a drága Valeriának, no azért no.. Emelett Jean Simmons szinte varázsolt a tekintetével. Elképesztő, hogy milyen jó színészek voltak ezek, Kirk Douglas,Jean Simmons, akkor a magyar származásu Tony Curtis aki Antoninus-t alakította, vagy épp Laurence Olivier. Látni, hogy mindent megtesznek a kiváló alakítás érdekében. Hm, a zene annyira nem tetszett, sőt.. valami kegyetlenül irritállt, viszont a látványvilága a filmnek, a korhű díszletek, ruhák, kiképzőcuccok még a gladiátor-fogságban, az nagyon is király volt a filmben. Elképszető, hogy 1960-as alkotásról beszélek, és sok mai filmet lepipál nagyon sok szempontból. Egyébként remekmű, simán járna az 5 csillag, de 4-et kell, hogy adjak a zene,regényes szerelem(ami lehet az alapmű "hibája"),és igen, a hossza végett, meglehetett volna ezt oldani 2 óra 20 perces-re is mondjuk, nem volt minden képkocka elképesztően fontos, véleményem szerint. A filmet ajánlom bárkinek, mert egyébként ezeken kívül ez a film egy remekmű.


 
sabnock666   2019. 08. 27.

Kubrick egy zseniális mozija,ami totálisan sikeres csak ezekkel a hihetetlen színészóriásokkal, mint Laurence Olivier , Kirk Douglas , a fiatal Tony Curtis,és a szenzációs Ustinovval volt lehetséges! Gyönyörű képi világ,és erős játék! Minden perce leköt!

 
Hakker   2019. 03. 26.

Minden elismerésem Kubricknak, szeretem minden filmjét, de ez nem fogott meg igazán. A rendezés és a színészi játék tökéletes volt, de magára a történetre nem vagyok nyitott.

 
doroffee   2016. 02. 08.

Nagyon jó, klasszikus történelmi film. Kirk Douglas alakítása kiemelkedő, igazi összetett személyiséget adott egy történelmi személyiségnek, akinek jobbára csak a tetteit, harcait ismerhettük.

 
Vitya   2015. 05. 03.

Az életrajzi filmek közül az élen van. Meggyőző színészi alakítással előadott, időtálló, igazi háborús dráma, ami ma is nézhető. Klasszikus, régi komolyabb filmek kedvelőinek nem lesz csalódás.

 
fcbnandi   2015. 10. 29.

Ezt a filmet is láttam már párszor, mert abszolút újranézhető és ez mindig így lesz.. jöhet újabb feldolgozás, de ez örök klasszikus marad. Remek színészi játék, fantasztikus alkotás

 
Beniko   2015. 11. 23.

Nálam az élmezőnyben van. Kirk Douglas nagyon emberi és szerethető módon formálja meg a szabadságért küzdő hős gladiátort ebben a látványos filmeposzban.

 
Peeves112   2015. 08. 07.

Imádom ezt a filmet. Nagyon jó. Igazi klasszikus. Soha nem láttam még ennél nagyobb színészi alakítást. Mindenkinek kötelező. Szuper színészek, fantasztikus zenék. Egy szóval: zseniális!

 
Toncsi   2016. 05. 24.

Rettenetesen hosszú film. Persze tudom, hogy az volt a szokás akkoriban, mint például a Ben Hurnál is, hogy ilyen három és fél órás filmszörnyeket kellett gyártani, de ez itt baromira nem működött szerintem. Nem hinném, hogy ha ma gyártanák ezt a filmet, egy másfél órás valaminél hosszabb lenne. Azzal együtt vannak benne nagyon emlékezetes részek, mint például az "Én vagyok Spartacus" jelenet.

 
BloodyMary   2015. 02. 22.

Akkoriban még tudtak filmet készíteni. Kirk Douglas és Tony Curtis is egészen zseniális benne, a film sztorija rendesen fel van építve, van rendes felvezetés, végkifejlet, minden, ami csak kell. Igaz az, hogy valamennyire hosszú, de hát akkoriban ilyenek voltak a filmek és igazából rá lehet hangolódni, csak egy kis türelem kell hozzá.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.