69% 30 szavazat
Ivanhoe

Ivanhoe

Ballada o doblestnom rytsare Ayvengo
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
19
Szereplők (19)
4
Képek (4)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Talán az egyik legismertebb történelmi regény, Waltera Scott műve alapján készült Ivanhoe filmadaptáció. A 12. század Angliájában járunk, a keresztes háborúk idején. Ivanhoe hazatér a Szentföldről, és azt kell tapasztalnia, hogy Oroszlánszívű Richárd távollétében minden megváltozott. A népet… Több


Forgatókönyvíró: Leonid Nekhoroshev
Ország: Szovjetunió
Premier (HU): 1985.10.03.
 
2017.04.03 Alphik

legújabb vélemény

Nem igazán tudok mit kezdeni ezzel a filmmel. Egyrészt jók a karakterek, jók a színészek. De az, ahogy fényképezve van ez a film az már nem igazán jön be. Először is a vágások engem irritálnak, és néhol követhetetlenné is válik. Egy délutáni filmezésre alkalmas ez a mozi.

0
 
2016.07.26 RókaÚr

Nekem ez a kedvenc Ivanhoe feldolgozásom, nem csupán azért mert mellőzi a már annyiszor eljátszott Robin Hood sémát, sokkal inkább a lovagiasságról szól. És persze a színészi teljesítmények is sokkal-sokkal jobbak mint bármelyik más feldolgozásnál.

0
 
2016.07.06 MiAzAki

A nyolcvanas évek nem tett jót a könyvadaptációknak. Nem igazán sikerült jól a forgatókönyv ennél a filmnél sem. Ami kár, mivel az alapötlet és a koncepció adott volt. Ennek ellenére csak egy középszerű filmet sikerült kihozni belőle.

0