67% 48 szavazat
Belle és Sébastien

Belle és Sébastien

Belle et Sébastien
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
20
Szereplők (20)
6
Képek (6)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Odafenn a francia Alpokban, ott ahol a hó tiszta, ahol a zergék a mormotákkal kergetőznek, ahol a hegycsúcsok a felhőkbe érnek, van egy csöndes, békés kis falu, ahová megérkeznek a megszálló németek a II. világháború idején. Itt talál egymásra egy magányos gyermek és egy menhelyről szökött kutya. A leleményes és bátor Sébastien megszelídíti a kóborló és vadnak hitt Belle-t. Megismerkedésük és kapcsolatuk egy örök barátság kalandja. A történetükben fontos szerephez jut még egy múltját kereső idős férfi, egy szerelemre vágyó ellenálló, egy kalandra éhes fiatal nő és egy megbocsátást kereső német hadnagy. A Belle és Sébastien egy kisfiú rendkívüli és megható története a második világháború közepéről, amely örök tanulságul szolgál a legmélyebb barátságról.

Rendező: Nicolas Vanier
Ország: Franciaország
Premier (HU): 2013.12.19.
 
2016.09.03 Thibo84

legújabb vélemény

Egy aranyos történet egy gyermek és kutya barátságáról, ami gyönyörű tájakon kalauzol el minket. Olykor meghitt, és szomorú eseményekkel.

0
 
2015.05.17 inemeth

A történet nulla, a táj szép. Aranyos történet, de inkább gyerekeknek szól. Kevés a cselekmény. Nosztalgikus, könnyed. A felnőtt világot mintha kulcslyukon keresztül szemlélné.

0
 
2015.05.08 Helgus

Sajnos, azt kell mondjam, a film számomra szinte egyetlen pozitívuma a csodálatos táj lélegzetelállító módon történő fényképezése, bemutatása, na meg a kutyus gyönyörű külseje volt.

0
 
2015.02.10 ganna

Gyönyőrű táj, szép képek,igazi klasszikus családi film. Van benne gyerek, kutya, történelem, emberi kapcsolatok,kaland. Röviden: ajánlom.

0