Hát gyerekek! Ez a szereposztás. És ahogy myatom fogalmazta meg a főbb témákat, igencsak egy erőltetett ideológiai propagandasorozat. Két rész után lendült is a kasza.
Észre se vettem, és 2-3 nap alatt kinéztem. Beszippantott teljesen a világa, bár egy kicsit egyszerűnek tűnik, de annyira érdekes, és ért bőven meglepetés benne.
Valahol olvastam, hogy Jane Austen világának és a Gossip Girl sorozat egyvelegének titulálták a Bridgertonok történetét. Teljesen joggal. Fenomenálisan vegyíti mindkettőből a legjobbat, hogy valami szemet gyönyörködtető, könnyed kikapcsolódást hozzon... Több
Egy barátom javaslatára kezdtem nézni, bár nem szeretem a kosztümös filmeket. Az első pillanattól elvarázsolt, szórakoztatott, kikapcsolt. Nem tudom, hogy mennyire korhű viselkedésmintákat látunk a filmben, de izgalmas nézni, ahogy a sorsok alakulnak. Szerintem túl korán árulják el, hogy kicsoda Lady W. Az első évadban egész hosszan adják férjhez a legidősebb lányt, aztán a többi évad kicsit szétszórtabb és szerteágazóbb. Van benne humor, van benne romantika, van benne érzelem és értelem is. Igazán meglepődtem magamon, hogy mennyire tetszik. Vajon lehet fokozni a következő évadokban? Azt sajnálom csak, hogy a kiházasított családtagok nem igazán térnek vissza a következő évadokban.
Üdvözöllek titeket a 19. század elejéi Londonban! Na, de tényleg így nézett ki akkor a világ? Biztos, hogy nem, de ezért nem vonhatjuk felelősségre a producereket, mert hát ez egy könyvadaptáció volt. Sajnálatos módon nem olvastam a könyveket, így ne... Teljes kritika
Hasonló sorozatok
Az a helyzet, hogy maga a sztori sablonos, és teljesen kiszámítható, mi fog történni... az első 5 perc után lehet tudni, mi lesz az egész sorozatban... de valahogy mégis olyan köntösbe csomagolták, olyan érdekes, botrányos és kalandos, hogy nem lehet abbahagyni a nézését. Legalábbis én nem tudtam... fizikálisan fájt, mikor félbe kellett hagynom, és éjszakákat nem aludtam, mert „csak még 1 részt”... pedig még azt se mondanám, hogy ez a kedvenc stílusom. A színészek jók, a kosztümök és a díszlet szuperek, nagyon tetszett a bálok színpadiassága, a történet gördülékeny. Ha valaki romantikázni szeretne, ez a sorozat tökéletes rá!
Remek ünnepi időtöltésnek bizonyul, mert egy messzi világba repít, és remekül leköt. Kicsit kiszakít a hétköznapokból, és ez most hatalmas kincs.
Nagyon szeretem a kosztümös filmeket, de ez valahogy nem jött be: giccses, maníros, affektáló és sokszor gyermetegen bugyuta, úgyhogy a komoly sorozatra vágyóknak nem ajánlom.
Szerintem nem volt rossz. Engem egyáltalán nem zavart a bőrszín. Aki erre érzékeny, ne kezdje el nézni, nem fog neki tetszeni! Szépek voltak a ruhák és a tájak, tetszett az egész sorozat képi világa. Ha valaki történelmi filmet szeretne nézni, olyat, ahol minden és mindenki korhű, el se kezdje! Aki viszont egy könnyed, romantikus történetet szeretne, annak jó kikapcsolódás lehet. A zenék is nagyon jók voltak: ismert mai zenék szólaltak meg vonós formában, ötletes volt, és illett a filmhez.
Nagyon szép, érdekes sorozat, imádom a hangulatát, és nagyon jók a szereplők is. Nagyon tudom ajánlani mindenkinek, de főleg azoknak, akik már unják a török sorozatokat. :D
A ruhák és a díszlet nagyon szép, de a cselekmény túl egyszerű, hiányolom a furfangot, az izgalmas szócsatákat. Ha erotikus jelenet nem lenne benne, akkor ezt inkább 10 éves gyerekeknek ajánlanám. Mert azon a szinten van.