68% 77 szavazat
Ébredés

Ébredés

Broken
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
26
Szereplők (26)
10
Képek (10)
Videók
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Rufus Norris megrázó filmdrámájában, az Ébredés című, Észak-Londonban játszódó filmben a vagány ifjú hölgy, a tizenegy éves Skunk (Eloise Laurence) számára a nyári szünet épp csak elkezdődött, csupa remek program várna rá. Ehelyett szemtanúja lesz annak, ahogy a szemben lakó, otromba Mr.… Több


Rendező: Rufus Norris
Író: Daniel Clay
Forgatókönyvíró: Mark O'Rowe
Ország: Egyesült Királyság
Premier (HU): 2013.04.25.
 
2019.01.08 Berto49

legújabb vélemény

Skunk és a világ

Érdekes, emlékezetes film, rendezője jelenleg a National Theatre művészeti vezetője. Az angol társadalom három osztályához tartozó család életébe pillanthatunk be; Archie, (Tim Roth) a zűrös magánéletű tehetős ügyvéd, Buckley-ék tipikus kispolgárok és Oswald, a lányait egyedül nevelő munkás. A középpontban viszont egy cukorbeteg 11 éves Skunk (Eloise Laurence, aki legalább egyenrangú, ha nem magasabb szintű alakítást nyújtott, mint Natalie Portman a „Léon, a profi” című filmben) nevű kislány de a három család története összekapcsolódik. Teljesen egyedi látószögekben tárul a nézők elé az Észak-London kertvárosi zsákutcájában történő események. Alapból mindent Skunk szemén keresztül látunk, de a váratlan fordulatoknál visszajátszásokban tisztában leszünk azzal is, ahogy valóban megtörténtek a dolgok. Ezek a váltások teszik nagyszerű, maradandó élménnyé a filmet.

1
 
2015.08.21 Dracule

Fú, ha volt film, amit unalmasnak és feleslegesnek tartottam akkor az ez volt. Többre számítottam, de feleslegesen hisz semmit se adott. A történet is elég lapos és teljesen mást kaptam, mint amire vártam. Annak ellenére, hogy Tim Roth-ot bírom.

0
 

„Broken” című magyarul nem olvasható regénye alapján.Szerző: Berto49

#1
 

A film forgatása idején Skunk szerepében 13 éves volt.Szerző: Berto49

#2