80% 63 szavazat
Ifjúságom története

Ifjúságom története

Chungchungirok
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
22
Szereplők (22)
9
Képek (9)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Két színész és egy sminkes elszántan harcol, hogy utat törjenek egy olyan világban, amelyben szeretnék megvalósítani az álmaikat.

(csd)

Rendező: Gil Ho Ahn
Forgatókönyvíró: Myung Hee Ha
Ország: Koreai Köztársaság
Premier: 2020.09.07. | Netflix (2020.11.13.)

Sorozat áttekintés

1. évad (2020) - 16 epizód

Hol nézheted

KULCSSZAVAK

 
2022.02.28 JRD

legújabb vélemény

Nem a legfényesebb csillag a koreai sorozatok egén, de még így is van mondanivalója...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A dél-koreai modellek, színészek világa más, mint a számunkra megszokott. De bizony itt is jelen van az intrika, a zsarolás, a vesztegetés és mások tönkretétele, kihasználása... A férfi főszereplő egy fiatal modell. Az ő pályafutásának egy részét követhetjük nyomon. Jóképű, magas, szexi és állatira le van égve. A nagy áttörés elkerüli (természetesen hogy miért, az is kiderül menet közben). "Riválisa" egyik gyerekkori barátja, aki gazdag családba születve a pénz révén lényegesen gyorsabban tör fel a modellek, majd később a színészek világában. Itt is menet közben ismerkedhetünk meg a szereplők életének főbb állomásaival. Megvallom, a filmet nézve úgy éreztem, hogy a férfi és női főszereplő nem illenek össze. (Számomra a férfi főszereplő erőteljesebb homoszexuális kisugárzása néha zavaró volt egy hetero szerelmi kapcsolatban, de ez nem vont le vonzerejéből a szinte kölyökarcú főszereplőnek.) A sorozat betekintést nyújt abba a társadalmi rendszerbe, ahol egy nincstelennek sokkal nehezebb elérnie becsülettel, tartással a kitűzött célt, mint annak, aki pénzesnek születik. De vajon ha van pénzed, akkor biztos, hogy befutsz? Ha szegény vagy, akkor esélyed sincs arra, hogy híressé válj? Ha kitartasz az elveid mellett, akkor is felkerülhetsz a legnagyobbak közé? Két "kasztból" való ember szerelme beteljesedhet? Egy kissé vontatott sorozat, de ezt leszámítva aranyos.

0
 
2020.11.05 Zsombi

Remek színészekkel előadott gynege történet, amiben bőven lett volna még potenciál. Van némi hiányérzetem, mert enm elég mély vagy csavaros a történet.

0
 
2020.10.31 Remes982

Amit az előzetes alapján gondoltam, az mind benne van. Kicsit giccses, kicsit lassú meg gyerekes, de istenem, olyan jó lenne egy ilyen világban élni.

1
0
 
2020.10.08 MethMan

Igzalmas témát feszeget, ami nem csak a kpop énekeseit, hanem a fiatal színészeket is érinti, és milyen jó, hogy erről egy nagyobb nyilvánosságot kapott mű is beszámol!

0