Vannak családok, amelyeknek semmi sem sikerül. Vagy hát sikerül, de egészen másképp, mint tervezték. Ami békés, nyugodt családi vakációnak indul, az olyan lesz, mint egy őrült vándorcirkusz legbotrányosabb turnéja…vagy csak a világ négy legpechesebb, legviccesebb emberének néhány különösen… Több

Filmgyűjtemény
Egy ropi naplója (2010)

57 Egy ropi naplója: A nagy kiruccanás (2017)
Egy kalandos családi film. Az alapmű vagy az új vagy a régi Családi vakáció. Csak itt azért egy tv-s, gyerekeknek szánt darabról beszélünk. Néha idegesítő, néha vicces/undorító (a modern kor szülötte), de bőven élvezhető. Lecseréltek minden szereplőt, akik az előző részben voltak.
Sajnos nem annyira jó, mint az eredeti három rész az eredeti szereplőgárdával, de mégiscsak a Ropi sztorik valahogy mindig jobbak, mint a "családi vígjáték" legtöbbje.
Gondoltam, egy Ropi naplójának már csak jó története lehet. Hát, csalódtam is, meg nem is. A történet részben jó, részben pedig gagyi lett. Igazából hullámoztatva van a néző ebben a filmben. Ha pedig a vígjáték oldalát nézem, na azon viszont jól szórakoztam. Ebben a kategóriában megadtam volna a négy csillagot, de szakmaiságom miatt, azt hiszem, a három csillagnál többet nem érdemel a film. Összességben a forgatókönyv közepes, a rendezés néhol remek, de sajnos vannak jelenetek, amit teljesen leegyszerűsítettek. A szereplők ugyan emelnek a filmen, de mégsem tudják azt a varázst átadni, ami miatt azt mondanánk, hogy ez egy klasszikus film. Így ők is csak egy közepes színvonalat hoztak. A hangi, képi effektek szerintem rendben voltak, főleg a Spice Girls. :) Így, mint már írtam, három csillagot kap ez az alkotás. Azt hiszem, családi kikapcsolódásnak remek, de többet nem is ad a film, a poénok, amikre szinte a film épül, remekek lettek. A film érzelmeket igazából nem tud adni, csupán utal a család egységére és arra, hogy mennyire fontos, hogy a családok több időt töltsenek együtt. Üdv, Yosi
A film összbevétele 20 638 993 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 76 188 952 forintot termelt. A hazai mozik összesen 61 324 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
Jeff Kinney forgatókönyvíró eredetileg animációs filmnek tervezte a franchise negyedik részét. Végül mégis az élőszereplős változat készült el.