Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
78

A nőkért (2017)

Die göttliche Ordnung
Filmadatlap
 
25
Szereplők
6
Vélemények
10
Képek
4
Videók
 
MP170506   2018. 11. 11.

Elgondolkodtatú, tanulságos film. Nem egy pörgős, nagy cselekményű történet, mégis lekötötte a figyelmet. Rossz volt látni, hogy hogyan kellett a nőknek viszonyulni a társadalmi elvárásokhoz.

 
szucszoli   2018. 11. 03.

A Suburbicon-nál volt nagyon hasonló élményem: valahol nagyon kilóg a lóláb... talán ott, hogy bár van némi igazságalapja, de mégis egy hamis, manipulatív és részrehajló gender propaganda kurzusfilm: a benne szereplő férfiak természetesen mind geny@, nőket elnyomó rohadék, (beleértve a 8 éves gyerekeket is) míg a nők 100%-a elnyomott háztartási robotgép, akiknek ugye otthon nincs egyetlen boldog pillanata, majd mikor ez az egymás számára totál vadidegen női horda összejön, akkor olyan felszabadultan buliznak és élnek együtt, mintha testvérek lennének és életükben egy rossz szót nem kaptak volna senkitől!? Hát ezután aztán tényleg komolyan el tudom hinni ezeknek a nőknek az elnyomását. Egy oldalt teleírhatnék, hogy mennyi állítása van ennek a filmnek, ami nem állja meg a helyét a valóságban, de valahogy erre nincs motivációm és azt sem szeretném, hogy a mafab odatrollkodja a hülye (spoiler) szövegét a véleményem elé csupa nagybetűvel. Egy szó, mint száz: sajnálom, hogy valaki ezt a filmet jónak tartja és képes csont nélkül benyalni, miközben ezt 30 éve kellett volna megrendezni (és lehetőleg úgy, mint a Körhinta című zseniális magyar filmet) nem pedig most, amikor az európai nőknek már olyan jogaik vannak, hogy válás esetén viszik a mocskos rohadék elnyomó férj kocsiját, fizetését és persze a gyerekeket is! Ésszel fogyasszátok az ilyen filmeket!


 
schvarz   2017. 12. 15.

Mondhatjuk, hogy kicsit lehetne pörgősebb a film, de ez nem az a műfaj. Kategóriájában igen is jól sikerült ez a film. Elgondolkoztat, átérezni az eseményeket, érzelmileg hatásos, magával ragadó. Hiteles a színésznő alakítása. Műfaj kedvelői ne hagyják ki!

 
romcul   2017. 12. 08.

Egy kicsit könnyedebb lett a film, mint amire a témája alapján számítottam, de kellemes élmény volt. Azért mielőtt rohannál a moziba, nézd meg az előzetesét, és ha érdekel a téma, a film nagyobb részt ki fogja elégíteni az igényeidet.

 
Sziszi   2017. 12. 06.

Egy igencsak fontos film, egy rendkívül fajsúlyos témáról. Mindenképp kötelező darabnak mondanám, egy biztos, hogy alapvető dolgokban változtatja meg az ember gondolkodásmódját és felfogását.

Marie Leuenberger
Marie Leuenberger
Marie Leuenberger
Marie Leuenberger
Maximilian Simonischek
Marie Leuenberger
Maximilian Simonischek
Sibylle Brunner
Marie Leuenberger
Rachel Braunschweig
Marie Leuenberger
Marie Leuenberger
Maximilian Simonischek
Maximilian Simonischek
Marie Leuenberger
Marie Leuenberger
 
A svájciak Oscar-nevezettje azok előtt a lányok-asszonyok előtt tiszteleg, akik a hetvenes években végre kiharcolták az országban a női választójogot. De nem csak a szándék miatt lehet szeretni. 70/100 több»
 
Férfiasan tökéletes, hirdette valamikor a reklám. 1971-ben egy eldugott svájci faluban ez még hihető illúziónak számít, de aztán betör a hippikor a női szavazati jog képében. A nőkért című mulatságos film bárkiből kicsalogathatja a feminista énjét. PAPP SÁNDOR ZSIGMOND KRITIKÁJA. több»


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.