Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
76

Könyvklub (2018)

Könyvklub – avagy az alkony ötven árnyalata
Filmadatlap
 
25
Szereplők
11
Vélemények
23
Képek
4
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 06. 24.

Mondják, itt az idei év legütősebb vígjátéka. Ezt nem tudom megcáfolni, A könyvklub tényleg kiemelkedik a mezőnyből, bár azt hozzá kell tenni, hogy nem túl magas a léc, amit meg kell ugrania, mert jó vígjáték már fehérholló-számban megy manapság. (Részünkről pedig az Éjszakai játék a meggyőző kritikák ellenére is elbukott…) És akkor még egy jelző, amivel a Könyvklubot méltatni lehet: „végre valami, ami értelmet adott a Szürke ötven árnyalat nevű őrületnek”. Ez azért egyáltalán nem kis dolog, még ha az erőltetett magyar alcímtől talán el is tekintenénk. A film négy főszereplője, bár nem most ünnepelték a 20. születésnapjukat, még mindig egy pillanat alatt képesek lejátszani a filmvászonról a fiatalokat. A párjukul szegődött férfiak pedig gondoskodnak, hogy a nevetés mellett még némi romantikával is vegyüljön a kép, s ami a legfurcsább, egy pillanatig sem érzem soknak, hogy a hatodik X után lévő párok romantikus útkeresését kell néznem…sőt, nagyon jól áll a történetnek. Egyszerre bájos, vicces, szókimondó, olykor kissé pikáns, olykor érzelgős. Így jó, ahogy van! Van itt minden, szexmániás Jane Fonda, lányai túlzott gondoskodásától szabadulni kívánó Diane Keaton, válása után a randioldalakat böngésző Candice Bergen, na meg ellaposodott házasságáért harcoló Mary Steenburgen. Csomó komoly téma, amelyet sikerült poénosan, de tabudöntögető módon tálalni. Négy nő, de egy valami közös bennük: nem akarják, hogy ötven-hatvan évesen búcsút kelljen mondani az olyan dolgoknak, mint pl. a szex. De miért is kellene, és erről néhány férfi kolléga meg is próbál gondoskodni (vagy épp nem…) Na de, hogy a sok dicséret mellett álljon itt némi kritika is: Egy-egy mellékszereplő azért eléggé sekélyesre sikerült, esetenként pedig kifejezetten irritálónak érzem. Így például Diane lányai a végére már kezdtek engem is őrületbe kergetni, nemcsak az anyjukat, Sharon exférjének és újdonsült menyasszonyának affektálása pedig egyenesen gáz volt. Ezek talán éppen a jól kidolgozott főszereplők miatt sikerültek ilyen szembetűnően rosszul, egy gyengébb vígjátékban még kólával talán el is mentek volna. Emellett persze badarság lenne dramaturgiai truvájokra számítani, néhol valóban klisés, de még a kiszámítható részeket, fordulatokat is képes ellensúlyozni a jól adagolt humor, s a főszereplők játéka. A Könyvklub bár úgy tűnt, hogy olyan lesz, mint tavaly ilyenkor a Vén rókák, szerencsére a kivitelezés jobbra sikeredett. Kellemes, üdítő humorú film, amely remek kikapcsolódást biztosított kortól és nemtől függetlenül.

 
indingo   2018. 08. 04.

Az ötlet maga helyes és akar jó is lehetett volna, de én nem találtam különösebben viccesnek. A története meg döcögött.


 
alexxx   2018. 06. 01.

A szereplőgárda egészen kiváló, egyszerűen öröm nézni ezt a négy zseniális színésznőt, de sztori azért, hát, kicsit sántít. Kár, hogy a forgatókönyv nem tudta jobban támogatni a tehetségüket, mert így kicsit pazarlásnak érzem. Nem lett rossz film, de sajnos belesimul az átlagba.

 
Szilonka   2018. 08. 14.

Nagyobb volt a füstje, mint a lángja, Egy könnyed szombat délutáni filmnek elmegy, de nem több.

 
Murphyyy   2018. 06. 01.

Ez a film csupán azért jó, nézhető, és talán élvezhető, mert olyan nevek jelennek meg benne, mint Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen, Don Johnson... Ha noname színészek játszanék egy gyenge 5 pontos, kedves vígjáték lenne. Így élvezhető, mert ilyen színészekkel bármilyen film élvezhető.

Diane Keaton
Candice Bergen
Diane Keaton
Jane Fonda
Candice Bergen
Jane Fonda
Katie Aselton
Candice Bergen
Don Johnson
Jane Fonda
Candice Bergen
Katie Aselton
Jane Fonda
Richard Dreyfuss
Candice Bergen
Jane Fonda
Candice Bergen
Katie Aselton
Katie Aselton
Jane Fonda
Katie Aselton
Candice Bergen
Mary Steenburgen
Alicia Silverstone
Wallace Shawn
Candice Bergen
Candice Bergen
Craig T. Nelson
Andy García
Diane Keaton
Jane Fonda
Katie Aselton
Diane Keaton
Don Johnson
Jane Fonda
Candice Bergen
Diane Keaton
Diane Keaton
Candice Bergen
Jane Fonda
Katie Aselton
Diane Keaton
Mary Steenburgen
Jane Fonda
Candice Bergen
 
Szex és Kalifornia, avagy a nyugdíjasszex négy árnyalata. több»
 
A Könyvklub olyan témákat dolgoz fel, mint időskor, szex, barátság, de klasszikus vígjátékként mindezt idillikusan teszi, az igazi problémákról elegánsan megfelejtkezve. Így másfél óra könnyed szórakozást kapunk olyan színészekkel, mint Keaton, Fonda vagy Andy Garcia. több»
 
A filmet a fiatal felnőttől az idősebb korosztályig, nemtől függetlenül bárkinek bátran merem ajánlani, nyárra könnyed, ugyanakkor minőségi szórakozást nyújthat, miközben műfajbeli társaival ellentétben nem csupán az egyszer nézős kategóriába sorolandó. több»
 

Bill Holderman rendezői bemutatkozása.

(hp )
 

A film forgatása 2017. augusztusában kezdődött meg.

(hp )
 

Mary Steenburger és Craig T. Nelson ebben a filmben is férj és feleséget játszanak, mint a "Nász-ajánlat" (The Proposal; 2009) című filmen.

(diumiu )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.