137-es akta - Egy belső jelentés

Dossier 137

2026.01.19 Una pura formalità

Erős, erős, de nem annyira

Nagyra értékelem a rendező munkásságát, mert mindig bátor, érdekfeszítő, jól felépített, erősen atmoszferikus és magas szinten kivitelezett alkotásokban dolgoz fel aktuális és feszengősen kellemetlen témákat. Így van ez most is: aki beül a filmre, nem fogja megbánni. De a hiányérzet indokolt. A filmre vitt események teljes értelmezéséhez ugyanis hiányzik a bűncselekményt elkövetők nézőpontja, illetve az nagyon le van egyszerűsítve (nagy stressz és politikai nyomás, kollegiális összetartás). Ez így kevés, különösen Molltól, aki az Előző éjjellel és a Bestiádával olyan magasra tette a mércét. Tény, hogy ehhez a mércéhez nem lehet mindig felnőni, ezért is vagyok megértő. A négy csillag mindenesetre megérdemelt.

2026.01.15 Thor

Kicsit lassúnak éreztem, olyan, mintha dokumentumfilmbe csöppentél volna, de mégis beszippantott. Léa Drucker alakítása tényleg odabasz, és érdekes volt látni, ahogy egy egyszerű aktát emberi történetté gyúrnak. Nem bomba szórakozás, de gondolkodtató.

2026.01.16 Guszti

Ez valami durván komoly krimi, de nem az akciót nyomja, hanem azt, hogy mi folyik a háttérben. A főszereplő nyomozónő annyira elszánt, hogy néha én is veregettem volna a vállát. A sztori sokszor szomorú realitásba csap át, nem ad könnyű választ, de pont ettől üt.

2026.01.17 Lowcash

Szívesen néztem, mert tényleg jól van felépítve, de néha annyira komolyan veszi magát, hogy el is fáradtam közben. A rendőri túlkapások és a moralitás kérdései ott vannak, de nekem kicsit több dinamika hiányzott.