Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
64%

Hűséges barátnők (2022)

Faithfully Yours
Filmadatlap
 
28
Szereplők
7
Vélemények
3
Képek
1
Videók

Galéria (3)

Videók (1)

 
Patafi Zikus   2023. 06. 02.

legújabb vélemény

0
Érdemes megnézni

Nem írok kritikát, csak szubjektív véleményt. A kritikához nem vagyok elég művelt, de véleményem van. És az a vélemény értelemszerűen szubjektív. Ennek szellemében: Egyszer érdemes megnézni, de az sem tragédia ha valaki kihagyja. Egy tisztes iparosmunka. Van pár apró hibája, de az átlaghoz képest teljesen rendben van. A „végső csavar” működik, a színészek valóban színészek. Összességében egy jól kidolgozott, összetett történet, profi megvalósítással, jó hangulattal. Nagyon kevés kellett hozzá hogy ne öt csillagot adjak rá.

 
szemtelen   2023. 05. 17.

1
Titkos hazugságok

Egy új thriller Hollandiából, egy másfél órás, fordulatos bűnügyi rejtély. A film története a hazugságra épül, arra, hogy mindenki hazudik, messze kerülik a valóságot. Van, aki nagyot, van, aki kisebb mértékben ködösít, pedig, ha őszinték lennének önmagukhoz, akkor lényegesen könnyebb lenne az életük – durván leegyszerűsítve a produkció lényegét. Ugyanakkor persze a hazugságok kellenek, ezek bonyolítják a film eseményvonalát, ez adja a megtévesztő útjelző táblákat. A film az összes ismert és klasszikus krimielemet tartalmazza, amit szeretnek a műfaj rajongói, fordulatok balra, jobbra, szinte mindenkinek vannak titkai, megtévesztő kijelentései. A Hűséges barátnők soha nem próbál több lenni annál, ami: egy szórakoztató történet, ahol mindenki gyanúsított, és senki nem mond igazat, ennél fogva a krimi-thriller műfaj rajongói valószínűleg idő előtt kitalálják majd a sok választ. Ez lehet egy mellékhatása is annak a mennyiségű bűnügyi filmnek, amit mostanában alkalmunk van megtekinteni. A másfél órába sűrített forgatókönyv nagy előnye a filmnek, slágergyanús produkció és a krimi rajongók (én is az vagyok) élvezni fogják.

 
Szilárd-Leo   2023. 05. 18.

1
Na igen, krimi

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Na végre, egy krimi nem várt fordulatokkal. Jó volt, és még hozzá holland film. Mi miért nem tudunk ilyen filmet csinálni? A film a film két családról szól, vagyis barátnőkről, aki elmennek egy kis kiruccanásra hétvégére, de az egyik úgy véli, le kell lépni egy szó nélkül bulizni. A másik fél pedig marad helyette a villában. Sok-sok fordulat következik a filmben. Nagyon jó film. Érdemes megnézni, ajánlom mindenkinek.

 
Caravaggio1978   2023. 05. 20.

0
Szimpatikus, de ez kevés volt

Általában mikor a film első tíz percében kefélnek, abból nem nagyon szokott három csillagnál jobb vélemény születni. No nem a kefélés zavar, hanem az, hogy ezzel próbálják felhozni az érdeklődési szintet egy olyan filmnél, ami egyébként súrolja az érdektelenség határait. Jó történet volt, a szereplőkről nem sok minden derül ki, de így visszagondolva nem is baj, csak az idő ment volna el vele. A karakterek műanyagok, nem jól adják a sztorit. Végül is ez egy abszolút nézhető darab, mondjuk rá, hogy ajánlom, ha más nincs, végül is épp ezért néztem meg.

 
Lóri Ádámcsik   2023. 05. 19.

0
Ááhh

Jól indul, de a végén az volt az érzésem, hogy átvertek. Felizgatja a nézőt a történet és az események, de a végére nem kap semmit. Pontosabban mondva van csattanó, de az kb. már a közepén kiszámítható.

 
Idknw   2023. 05. 28.

0

Nem rossz film. Sok benne a csavar, bár a vége engem nem lepett meg, az sejthető az elejétől kezdve.

 
lizso   2023. 05. 26.

0
Gyengécske

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A történet nem lenne rossz, de sok esetben a nem életszerű vagy gagyi jelenetek agyoncsapják. Nyilván az alacsony költségvetés sok mindent megmagyaráz. Figyelem, spoiler: 1. az autó belsős felvételek „vetített” háttérrel néhol nevetségesek; 2. egy fekete kamerát egy fehér sarokban nem hiszem, hogy keresni kell; 3. egy gyenge nő simán lenyom egy életerős férfit a víz alá, aki meg is fullad. :D