Menekülés (2021)

Flugt

signeta   2022. 03. 11.

Oké, engem teljesen megérintett ez a történet. Nem is találok igazán szavakat. Szerintem járna neki az Oscar-díj, és hát remélem is, hogy megkapja. Bár a grafika egy kicsit zavaró volt, ez a stílus nekem annyira nem jött be, de annyi baj legyen...

G.Noir   2022. 02. 17.

Imádtam! A kis költésvetés miatt az animáció elég darabos, de így is iszonyú erős jelenetek vannak benne. A történet, a vágás, a zeneválasztás mind kiemelkedő! Akit foglalkoztat a téma, mindenképp tegyen vele egy próbát!

Robert   2022. 03. 10.

Őszintén szólva nagyon is validnak találtam ezt a témát, de a történet valahogy annyira nem ragadott magával. Nem biztos, hogy még egyszer még valaha meg akarom nézni.

A film összbevétele 303 281 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 1 349 230 forintot termelt. A hazai mozik összesen 955 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A filmben Amin figuráján soha nem használtak rotoszkópolásos eljárást, hanem kizárólag kézzel rajzolt animációs technikát.

(csd)

Az első olyan produkció, amely egyszerre kapott jelölést az animációs film, a dokumentumfilm és a nemzetközi játékfilm Oscar-kategóriákban.

(csd)

Jonas Poher Rasmussen Menekülés című filmjét három, látszólag egymásnak ellentmondó kategóriában (legjobb nemzetközi film, legjobb dokumentumfilm és legjobb animációs film) is Oscarra jelölték, így a másfél órás játékidő alatt nemcsak azon gondolkodhatunk el, hogy milyen lehet egy életen át bujkálni és menekülni, hanem azon is, hogy mi a film valójában. több»

A Menekülés beszélgetései így terápiaként is működnek: a film alanyának szembe kell néznie a múltjával ahhoz, hogy az önvédelemből maga köré húzott falakat ledöntve végre abba tudja hagyni a menekülést. több»