Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
70
Filmadatlap
 
32
Szereplők
2
Vélemények
17
Képek
2
Videók
Frantz
 
Berto49   2017. 04. 17.

Második olyan Ozon-film amelyik tetszett, bár nem annyira, mint a „Házban”. A napokban olvasott remek francia regény (Pierre Lemaitre: Viszontlátásra odafönt) idejében játszódik, mielőtt még a beígért filmes változatot látni lehetne, kellett egy kis képi megjelenítés a kor hangulatáról. Ernst Lubitsch 1932-es „Broken Lullaby” című filmjének újrafeldolgozása. Számomra a legemlékezetesebb jelenet az volt, amikor az idős Hoffmeister a volt baráti körében összefoglalva a tényeket, lényeglátóan elemezte a háború totális értelmetlenségét. Nagyon érdekes megoldás volt a fekete-fehér és a színes felvételek váltakozása, fontos dramaturgiai szerepük volt. A casting kitűnően sikerült, Adrien szerepében Pierre Niney tökéletesen megfelelt a játszott karakternek. A befejezés halványan utalt Anna (Paula Beer szenzibilis alakítása) sorsának jobbrafordulására.

 
Vuk   2017. 05. 19.

François Ozon egy olyan rendező, akinek érdemes odafigyelni a munkásságára, bár elég változó a színvonal, amit szállítani tud. Ez a filmje mindenképp a jobbak közé tartozik, ha nem a legjobb, a kiváló alakítások, a remek fényképezés és a finoman adagolt dráma nagyon érdekes elegyet alkot. Remek film, az európai drámák kedvelőinek kihagyhatatlan.

 
Francois Ozon filmjét tehát elsősorban azoknak ajánlanám, akik szeretik az antikvitások mívességét, kevés izgalmat, de korszakokon átívelő állandóságot nyújtó letisztultságukat és a keveset vállaló, de a saját magukkal szemben támasztott elvárásoknak maximálisan megfelelő produkciókat. 7/10 több»
 
A francia film fenegyereke, François Ozon legújabb filmje teljesen felforgatja a rendező eddigi életművét. 85/100 több»

A film összbevétele 34 723 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 14 600 forintot termelt. A hazai mozik összesen 105 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmre sokan Ernst Lubitsch harmincas években készült némafilmjének a feldolgozásaként tekintenek, amelyet Maurice Rostand francia drámaíró színműve ihletett. Ozon azonban olyan forgatókönyvet írt hozzá, amely alaposan összekuszálja a történéseket.

(ArpiHajdu és Réci )
 

François Ozon rendező rendkívül elismerő hangon szólt a film egyik főszerepét játszó Paula Beerről. "Mindössze húsz éves volt, de a játéka nagyon érett volt. Egyszerre tudta közvetíteni egy fiatal lány ártatlanságát és egy érett nő erejét."

(hp)
 

François Ozon elmondása szerint azért forgatta 16. egész estés filmjét fekete-fehérben, ugyanis a kort, melyben a történet játszódik a korabeli fotókról mi is csak fekete-fehérben ismerjük. Úgy véli, ez az ábrázolásmód hozzájárul a film hitelességéhez.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.