Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
70%
Filmadatlap
 
32
Szereplők
2
Vélemények
17
Képek
2
Videók
Frantz
 
Vuk   2017. 05. 19.

legújabb vélemény

François Ozon egy olyan rendező, akinek érdemes odafigyelni a munkásságára, bár elég változó a színvonal, amit szállítani tud. Ez a filmje mindenképp a jobbak közé tartozik, ha nem a legjobb, a kiváló alakítások, a remek fényképezés és a finoman adag... több»

 
Berto49   2017. 04. 17.

Második olyan Ozon-film amelyik tetszett, bár nem annyira, mint a „Házban”. A napokban olvasott remek francia regény (Pierre Lemaitre: Viszontlátásra odafönt) idejében játszódik, mielőtt még a beígért filmes változatot látni lehetne, kellett egy kis... több»

A film összbevétele 34 723 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 14 600 forintot termelt. A hazai mozik összesen 105 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmre sokan Ernst Lubitsch harmincas években készült némafilmjének a feldolgozásaként tekintenek, amelyet Maurice Rostand francia drámaíró színműve ihletett. Ozon azonban olyan forgatókönyvet írt hozzá, amely alaposan összekuszálja a történéseket.

(ArpiHajdu és Réci)
 

François Ozon rendező rendkívül elismerő hangon szólt a film egyik főszerepét játszó Paula Beerről. "Mindössze húsz éves volt, de a játéka nagyon érett volt. Egyszerre tudta közvetíteni egy fiatal lány ártatlanságát és egy érett nő erejét."

(hp )
 

François Ozon elmondása szerint azért forgatta 16. egész estés filmjét fekete-fehérben, ugyanis a kort, melyben a történet játszódik a korabeli fotókról mi is csak fekete-fehérben ismerjük. Úgy véli, ez az ábrázolásmód hozzájárul a film hitelességéhez.

(hp )
 

A filmet 2015-ben a következő helyszíneken forgatták: Quedlinburg , Wernigerode, Görlitz, Eymoutiers (Franciaország).

(hp )
 

A film világpremierje 2016. augusztus 23-án volt Franciaországban.

(hp )
 

A Frantz részben Ernst Lubitsch 1932-es filmjén alapszik.

(hp )
 

A Frantz versenyben volt az Arany Oroszlánért a 73. Velencei Filmfesztiválon. A produkció sikerrel szerepelt, és bár a fődíjat nem nyerte el, Paula Beert Marcello Mastoianni Award-dal tüntették ki.

(hp )
 

A francia Oscarként emlegetett César Awardon 11 kategóriában jelölték a filmet. A jelölések közül egyet váltott díjra (legjobb operatőr).

(hp )
 

A filmet igen pozitívan fogadták a kritikusok. A RottenTomatoes kritikaösszesítő portálon 63 szemlézett írást követően 83 százalékon áll (2017. április).

(hp )
 
Francois Ozon filmjét tehát elsősorban azoknak ajánlanám, akik szeretik az antikvitások mívességét, kevés izgalmat, de korszakokon átívelő állandóságot nyújtó letisztultságukat és a keveset vállaló, de a saját magukkal szemben támasztott elvárásoknak maximálisan megfelelő produkciókat. 7/10 több»
 
A francia film fenegyereke, François Ozon legújabb filmje teljesen felforgatja a rendező eddigi életművét. 85/100 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.