71% 77 szavazat
György király

György király

The Madness of King George
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
14
Szereplők (14)
45
Képek (45)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
8
Díjak (8)
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum

FILMINFÓ

A fekete humort se nélkülöző film Anglia királyáról, III. Györgyről szól, aki uralkodása alatt fokozatosan elveszti ép elméjét. A király romló idegállapota lehetőséget ad az ellenségeinek, akik az amerikai gyarmat elvesztésével vádolják, hogy megfosszák őt a tróntól. György felesége, legodaadóbb híveivel együtt mindent elkövetnek, hogy megmentsék a királyi trónt, azonban a legjobb orvosok se képesek segíteni az őrült uralkodón. A hívek ezért a kétes hírű, William Pitt doktort szerződtetik, akinek rendhagyó gyógyítási módszerei a modernkori pszichiátriára emlékeztetnek. Miközben Dr. Pitt igyekszik a beteg elméjének mélyére hatolni, lenézően és megalázóan bánik vele. Ilyen magatartással a király korábban még sohase találkozott.

Rendező: Nicholas Hytner
Forgatókönyvíró: Alan Bennett
Ország: Egyesült Királyság
Premier (HU): 1996.01.11.
Nigel Hawthorne
 
2018.09.02 UmpaLumpa

legújabb vélemény

Érdekes a téma, de nem túl meggyőző a film, sőt, a végére már inkább kiábrándító, mint nézhető. A vígjáték és a dráma furcsa elegye, ráadásul a vizuális eszköztára is igencsak vérszegény, így a végeredmény nem igazán tudja meghaladni a középszerűséget.

0
 
2016.11.03 JollyDzsé

Kitűnően ábrázolt társadalmi és történelmi keret, természetesként ható színészi játék, pikáns humor jellemzi a filmet, egy szóval bravó, így kell szórakoztató történelmi filmet csinálni.

0

A film összbevétele 15 238 994 dollár volt (imdb.com).

#1