76% 198 szavazat
Hófehér

Hófehér

Hófehér
Filmadatlap
9
Vélemények (9)
25
Szereplők (25)
11
Képek (11)
3
Videók (3)
5
Érdekességek (5)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

Hol nézheted

FILMINFÓ

A Macskafogó mellett a magyar rajzfilmtörténet egyik legnagyobb legendája a bemutatásakor nemzetközi sikert aratott Hófehér. A klasszikus Hófehérke alaptörténetének meglehetősen szabad(os) átdolgozása nem kifejezetten gyermekrajzfilm, bár nagyobb gyermekek számára is élvezhető.… Több


Rendező: Nepp József
Forgatókönyvíró: Nepp József
Ország: Magyarország
Premier (HU): 1984.07.05. | Filmio (0202.01.01.)

KULCSSZAVAK

 
2022.05.23 JRD

legújabb vélemény

Jó grafika, jó szinkronhangok (Körmendi János, Béres Ilona, Halász Judit, Haumann Péter, Sztankay István, Bodrogi Gyula stb.), jó karakterek. Egyértelműen nem gyerekeknek szóló mese. Némi perverzitás, némi szomorúság és fanyar humor. Érdemes megnézni! Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

0
 

Fantasztikus áthallásokkal dolgozik a kissé "felnőttes" mese, de pont ezért olyan jó. Igazi magyar vircsaft van benne. Szuper rajzolás, szuper karakterek, fanyar humor. Mi kell még? Hófehér.

1
 
2019.07.25 Ms. Akárki

Szürreális és naggyon szomorkás, hangulatú, lehangoló mese egy kis perverz felhangal. Hasonlót még nem láttam az biztos. Nem igazán az én stílusom, de még így is lebilincselő a látványa, a rajzolata. Klasszikus magyar stílus.

0
 
2016.06.09 Pirospingu

Alapmese, mindenkinek kötelező!

1
 
2018.12.06 harnas1207

Nevettem és le voltam döbbenve. Nem épp ezt vártam, de nagyon tetszett! Inkább a felnőtt korosztálynak való, de hát ezt a Macskafogóra is el lehet mondani.

0
 

A rajzfilmben nem igazán van megszokott nevű karakter. Például: Hőfehér, Egetverő Arrogancia, Utolsó avagy Oroszlánszagú Leó, Lady Konstans Fridzsider, Cukorbeteg Edgár, Szatíró a vadász stb.Szerző: JRD

#1
 

Képearány 1,37:1.Szerző: JRD

#2
 

A vége főcímdalt Bontovics Kati énekelte. A dal címe: Nem pénzkérdés a boldogság.Szerző: JRD

#3
 

Nepp József ezen alkotása életműdíjat hozott a számára a Giffoni Nemzetközi Filmfesztiválon.Szerző: JRD

#4
 

Nemzetközi sikert aratott a rajzfilm.Szerző: JRD

#5