Egy titokzatos nő története, aki beszámol Nikodem Skotarczak, Lengyelország egyik legnagyobb bűnözőjének felemelkedéséről és bukásáról. Igaz történet alapján.

Én valószínűleg elfogult vagyok, mert imádom a gengszteres filmeket. IMDb-n 6.0 jelenleg... Én azt mondom, hogy az egyik valaha készített legjobb önéletrajzi filmet láttam, és ritkán fog még ennyire valami, de engem teljesen magával ragadott. Egy LENGYEL FILM! Magyar szálakkal a 70-es évektől a 2000-es évekig. 3 órás film, de még órákig el tudtam volna nézni. Szerintem zseniálisak a színészi alakítások, és rengetegszer csalt mosolyt az arcomra a benne lévő humor. 10/10* (egy kicsit a"kelet" A Wall Street farkasa címmel illetném a filmet. :D)
Ez nem egy gengszter, max. egy wanna-be gengszter... ha Lengyelben ilyen volt egy gengszter, az gáz... ezt a csávót egy igazi gengszter körberöhögi... Mit csinált ez, hogy gengszter legyen? Semmit. Viszont a film kivitelezése zseniális. Profi munkát végzett a vágó, a rendező, a DOP.