Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
60
Filmadatlap
 
15
Szereplők
4
Vélemények
15
Képek
1
Videók
Holy Motors
 
Phalanx   2016. 04. 13.

legújabb vélemény

Nem is értem, hogyan válogathatták be az Arany Pálma esélyesei közé ezt a filmet. Rémes. Tényleg szörnyen elvont és torz az egész. Nem is néztem végig.

 
Imádom Nagy Antalt   2015. 08. 19.

Mi történt itt? Ez mi volt? Miért úgy volt? Ő ki volt? Nehéz vizsga lenne, ha mindezekre válaszolnom kellene a Holy Motors-szal kapcsolatban. Nem kérdés, ez egy művészfilm, de valami olyasfajta, amit egyesek élvezni és szeretni fognak, mások pedig szörnyülködve küszködik majd végig ezt a 115 bizarr percet. Mondjuk ezen nincs mit csodálkozni, a művészfilmek általában ilyenek: nem oly könnyűvérűek, mint a futószalag-mozik.


 
nagynesze   2015. 08. 29.

A főhős, Denis Lavant páratlan alakítást nyújt ebben az embert próbáló szerepben, ami végül is szerepek összessége. Egy szerepet is nehéz eljátszani megfelelő mélységgel, de ő vagy 10-11 karaktert is elbírt a vállán. Az ezek megformálásához szükséges (saját készítésű) maszkjai is remekül sikerültek. Edith Scob, tökéletes választás volt a sofőr szerepére, aki nagyszerűen került harmóniába a maszkmesterrel.

 
kasztni   2015. 10. 03.

Nincs erre jobb szó, mint a kegyetlenül elszúrt. Mert ez a film úgy elpazarolt lehetőség, ahogy van. A színészek társasága is nagyon szedett-vedett, de az operatőr is egy másik bolygón fogócskázott, mert az tuti, hogy nem itt volt.

A film összbevétele 1 954 125 dollár volt (imdb.com).

 

Eva Mendes szerepét a rendező Kate Mossnak szánta, ám a szupermodell egy másik munka miatt elutasította a felkérést, melyet végül mégsem vállalt el.

(erare)
 

A sofőrt alakító Edith Scob színésznő egyik legismertebb filmje a Szemek arc nélkül (1960) című horror. Georges Franju ezen rendezése és a Holy Motors között sok hasonlóság van - ilyen például az Edith által viselt maszk a film egyik jelenetében.

(erare)
 

A film nyitójelenetét egy E.T.A. Hoffmann darab egyik momentuma ihlette, melyben egy férfi talál a szobájában egy rejtett ajtón, melyen keresztül az operaházba juthat át.

(erare)
 

A francia filmrendező, Claire Denis győzte meg a rendező Leos Caraxot arról, hogy szerepeltesse a filmben az énekesnő Kylie Minogue-ot.

(erare)
 

Az énekesnő Kylie Minogue nem csak színészként volt jelen, de amellett, hogy ő énekelte a film főcímdalát (Who Were We), egy másik dala is hallható a filmben: Can't Get You Out of My Head.

(erare)
 

A film Merde figurája, akit Denis Lavant formált meg a rendező egy korábbi filmjében (Tokio, 2008) is felbukkant.

(erare)
 

A filmet a rendező, Leos Carax 2011-ben elhunyt feleségének ajánlotta.

(erare)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.