Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
68

Karácsonyi ének (1999)

A Christmas Carol
Filmadatlap
 
29
Szereplők
3
Vélemények
13
Képek
1
Videók
 
NGN   2019. 12. 26.

legújabb vélemény

Scrooge és a szellemek

Sok feldolgozást megélt már Charles Dickens klasszikus műve, pár évente mindig készül újabb verzió vagy a mozikba, vagy csak tévéfilm formátumban. Ez az idén húsz esztendős film sem reformálja meg az ismert történetet, mégis ez a leginkább hű a regényhez. Szolgaian adaptálták, sok ismert mondatot átemeltek, és a szereposztás is nagyon jól sikerült. Ebenezer Scrooge, a mogorva és zsugori uzsorás szerepében most Patrick Stewart látható, és azt kell, hogy mondjam, az eddigi Scrooge-ok közül az ő alakítása tetszett a legjobban. Sikerült ráéreznie az öreg hangulatvilágára, remekül adja elő, hihető és tényleg utálatos. A szellemek látogatása szépen lassan megváltoztatja a személyiségét. Korábban ... több»

 
doobie   2016. 06. 12.

Magát a történetet szeretem, de ez a feldolgozás nem igazán nyerte el a tetszésemet. A karácsony szellemei számomra borzasztó visszatetszők, és Scrooge sem elég meggyőző. A zene viszont nagyon jó, igazi hangulatteremtő, talán ez az egyetlen pozitívuma ennek az adaptációnak.


 
mártilány   2015. 05. 21.

Dickens teremtette meg számunkra a varázslatos, hófödte karácsony ideáját, nem vitás, hogy a műve halhatatlan. Ahogyan a regénye alapján készült filmadaptációk is megunhatatlanul hozzátartoznak az ünnephez. Nagy kedvencem ez a film, bár sokadik megnézése után, na meg a regény minden betűjét ismerve már semmi újat nem tartogat, mégis évről évre előveszem. Örök darab.

Patrick Stewart
Patrick Stewart
Patrick Stewart
Patrick Stewart
Patrick Stewart
Patrick Stewart
Patrick Stewart
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.