Becsületkódex

Becsületkódex

La Mentale

Cikkek
A Becsületkódex (2002) a MAFAB közösségének véleménye alapján megosztó francia gengszterfilm, amelynek hangulata erősebb a történeténél. Manuel Boursinhac rendezése Samy Naceri, François Berléand, Clotilde Courau és Samuel Le Bihan főszereplésével követi Dris küzdelmét, aki családja mellett próbál átlagos életet élni, ám régi barátai visszahúznák a bűnözésbe. A filmet a MAFAB.hu-n 6 értékelés alapján többnyire pozitív fogadtatás övezi, tetszésindexe jelenleg 67%. A hozzászólások egyszerre emelik ki Samy Naceri meggyőző alakítását és a film hangulatát, miközben többen sablonosnak, kiszámíthatónak és kidolgozatlannak érzik a gengsztertörténetet.

Hirdetés

Dris próbál átlagos életet élni családjával, miközben egykori bűnözői és jelenlegi kiegyensúlyozott élete között örlődik. Rövidesen feltűnnek régi barátai, akik megpróbálják visszarántani őt sötét… Több

Ország: Franciaország
Premier (HU): 2003.05.29.
Clotilde Courau
Francis Renaud

2017.07.17 daeril

Sami Nacery-t én csak a Taxiból ismertem, és azt gondoltam, ő tulajdonképpen csak ennyit tud, de be kell látnom, hogy zseniálisan alakított. Nem egy szimpla karakterszínész, egy szóval nekem főként miatta jött be ez a film.

2016.01.25 targaryen900909

Ez bizony nagyon gyenge, hülye történet, gagyi, kidolgozatlan történet, kínszenvedés volt végigülni ezt a filmet. Nem ezt várja az embert egy vérbeli gengszterfilmtől.

2017.07.10 matyas

Az egész nem több egy sablonos francia gengszerfilmnél, amit már csomószor láthattam. Számomra a történet abszolút kiszámítható volt. Bár a hangulata nagyon is tetszett, emiatt talán egy kicsit kiemelkedik a sok átlag közül.