85% 43 szavazat
A tölgy - Az erdő szíve

A tölgy - Az erdő szíve

Le chêne
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
9
Szereplők (9)
15
Képek (15)
3
Videók (3)
1
Érdekességek (1)
Díjak
1
Filmkritika (1)
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy 210 éves tölgyfa, amely oszlopként emelkedett a természet királyságában. Ez a látványos kalandfilm rendkívüli szereplőgárdát vonultat fel: mókusok, harkályok, szajkók, hangyák, mezei egerek....

Ez a vibráló, zümmögő és csodálatos kis világ… Több


Ország: Franciaország
Premier (HU): 2022.11.03. | Cinego (2023.03.23.)
Forgalmazó: MoziNet

Hol nézheted

 
2023.07.25 Jocpappa

legújabb vélemény

1. Hogy vették fel?! 2. Mennyire gyönyörű! 3. Kicsit elszomorodom ilyenkor, hogy mi mindent tudok felesleges dolgokról, és milyen keveset valóban értékesekről. Kell a léleknek az ilyen film.

0
 
2022.11.23 indingo

a nap véleménye

A tölgy, ami nem csak egy természetfilm

Sose gondoltam volna, hogy egy természetfilm, ahol ráadásul még meg sem szólalnak, ennyi érzést és gondolatot tud kiváltani az emberből. Tényleg gyönyörű felvételeket csodálhatunk meg 80 perc alatt, amit én még néztem volna. A szélesvászon is sokat dob az élményen. Érdekes, hogy mennyi élőlénynek ad otthont, támaszt, élelmet egy fa. Az apró rovaroktól a gerincesekig mindenki számára fontos az a bizonyos fa, jelen esetben a tölgy. És ezek a különféle állatok mégis megférnek egymás mellett, persze megvan a táplálék-ragadozó státusz. A zenék egyszerűen zseniálisak voltak. Sokszor mindezek humort adtak a történetnek, merthogy itt bizony az is volt. Körforgás, évszakok váltakozása, élet és halál. Sokszor elképzelhetetlen, hogy egy-egy jelenetet miként tudtak felvenni, például amikor a ragadozó madár métereken keresztül üldözi prédáját. Fantasztikus volt. Nem kell hatalmas természetfilm rajongónak lenni, hogy a film magával ragadja a nézőt. Remélem, hogy a kis zsizsik elnyeri a legjobb szereplőnek járó Oscar-díjat.

4
 
2022.11.04 vdfvldmflvmdf

Eszméletlenül szórakoztató film, amit szerintem egyszer legalább mindenkinek látnia kell. Csakis ajánlani tudom!

1
 
2022.11.03 Szabi

Tanulságos és kedves, többet nem nagyon merek róla mondani, mert annyira megérintett minden egyes pillanata.

1

A film 78 343 927 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 52 503 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

#1
 
Értékelés: 1/10
(2023. 10. 15.)
Az öreg tölgy látogatása
Egy 210 éves, tóparti tölgyfa életét követhetjük végig négy évszak leforgása alatt. És mire a nyárból ősz, tél, tavasz, majd ismét nyár lesz, talán megértjük az üzenetet is: egy fa nem pusztán egyetlen növény. Egy fa rengeteg másik élőlény élőhelye, menedéke, tápláléka és egy emberi értelemmel alig felfogható, komplex szövet kulcsfontosságú eleme.... Több