64% 45 szavazat
Lövöldözés Harlemben

Lövöldözés Harlemben

A Rage in Harlem
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
20
Szereplők (20)
9
Képek (9)
1
Videók (1)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Harlembe egy gyönyörű nő érkezik egy rakás arannyal megrakodva. Mindenki a nő körül nyüzsög és vagy rá, vagy pedig a pénzére pályázik. Jacksont, a naív, csendes férfit hidegen hagyja a pénz, ám a nővel való találkozás gyökeres fordulatot okoz életében.

Rendező: Bill Duke
Író: Chester Himes
Forgatókönyvíró: John Toles-Bey, Bobby Crawford
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság
Premier: 1991.05.03.
 
2019.06.06 Yosihiro

legújabb vélemény

Lövöldözés

A filmben igazából nem a lövöldözés a föszerep. Ha mondhatnám egy lövés ami a végén eldördül az megadja a film alapját. Tipikus gengszterfilm. Danny Glovert ebben a szerepben még nem láttam de azt tudom mondani nekem a három csillagnál többet nem nyújtott. Maga a történet nem lenne rossz de úgy érzem vannak benne hullámvölgyek föként az elején. A közepétöl a végéig már rendbe is van a film. Összességében a képi vágás és rendezésa közepes szinvonalnál többet nem ad. A hangi és képi effektek már elérik a négy csillagpt. A történet szintén eléri a négy csillagot. A szerplök játéka szerintem nem lépik át a háromcsillagot. Egyes jelenetekben igen Forest W. nagyot alakít de összeségében ö is csak a közepeset hozza. A filmben egyedi képsorokat láthattunk a hárlemi éjszakákból. Itt nekem a nagy fej tetszettt ahogy erotikusan egy (kéz) nyelvvel levetközteti a a lányt. Ez szerintem egy szenzációs megoldás nekem tetszett. Pici humort is belecsempésztek azzal, hogy Jackson anyukáját mindenki megcsodálta a falon függö képen. A romantika és szerelem érzését igazából nem adja vissza film bármennyire is igyekeztek is. csak ajánlani tuidom mindenki számára akik szertik a humoros gengszterfilmet. Üdv Yosi

0
 
2015.11.20 Bulki

Minden idők egyik legjobb gengszterfilmje, nagyon bejött. Forrest Whitaker ebben a filmben nagyon jól alakít, nekem igazából csak itt tetszett.

0
 
2017.02.18 Sonny

Ahogy olvasgattam róla kommenteket, alulértékelik ezt a filmet. Igazán remek triller/komédia. A könyvhöz ugyan nem nagyon tartották magukat, de attól még nem rossz.

0

A film összbevétele 10 438 504 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Vanessa Williams, Pam Grier, Olivia Brown és Jasmine Guy egyaránt részt vettek meghallgatáson Imabelle szerepére. Szerző: rbernadett

#2