Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Made in Hungária (2009)

Made in Hungária
Filmadatlap
 
17
Szereplők
21
Vélemények
13
Képek
3
Videók

Galéria (13)

Videók (3)

 
Péter Fazekas   2021. 11. 13.

legújabb vélemény

1

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

2000-es évek legjobb magyar filmje szerintem! Nagyszerű színészek és hatalmas zenék.

 
Sabnock Sanatory   2020. 06. 14.

1

Zseniális magyar film, telis-tele iszonyat jó és időtálló zenével.... Koltay és Reviczky maga a csoda, de minden színész ragyogóan tette a dolgát. Korhű hangulat és ruhák, minden egyben van. Olyan sokszor nézős.

 
MP170506   2020. 09. 22.

1

Szeretem ezt a filmet. Nagyon jó a hangulata, remek zenék csendülnek fel benne, és remek színészek alakítják a karaktereket. Minden korosztály számára élvezhető alkotás lett.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 09. 30.

0
Azok a boldog hatvanas évek

Valamikor a Made in Hungária idejében kezdett fellendülni a magyar filmipar, legalábbis számomra. Ezzel a filmmel az is tud azonosulni, aki nem a rock'n'roll kor gyermeke, ugyanis történeteket hallottunk a szüleinktől róla vagy ha más nem, mindenki j... teljes kritika»

 
szabomarc   2019. 01. 07.

1

Nagyon jó film lett szerintem, egy átlagos fiatalos történet köré építve. Nem néztem utána, valóságos eseményeken alapszik e a sztori, de jó lett. A zene természetesen remek.

 
Zsofi821   2015. 04. 28.

1

Nagyon megfogott a film hangulata. Tetszett ez az egyveleg, kicsit musical, kicsit zenés vígjáték. A szereplők kiválasztása is telitalálat, jó korábrázolás.

 
Kanyi   2020. 09. 10.

1

Csak a barátnőm kedvéért néztem meg. Nem mondom, hogy rossz film, de nem áll közel hozzám.

A film összbevétele 931 885 dollár volt (imdb.com).

 

Bigali elvtárs szájából elhangzik: "ezeknek már nem kell a pol-beat". Ez a zenei mozgalom Amerikából indult ki, s a háborút, a faji megkülönböztetést és a kapitalizmust kritizálta. Legfőbb képviselője nyugaton Bob Dylan volt, hazánkban pedig éppen a filmben ábrázolt időszakban kezdett teret nyerni. Maga Máté Péter is egy ilyen fesztiválon indult el 1967 környékén.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben egy nyitott tetejű Skoda Felicia látható. Ez volt akkoriban az egyetlen, egy közember által is megvásárolható kabrió. Ám csupán kis példányszámban gyártották, és kevesen tudták megfizetni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben többször elhangzik, hogy börtönbüntetés jár a nyugati zene terjesztése miatt (államellenes izgatás). Ez azonban a hatvanas években már nem volt igaz, bár boltokban nem voltak kapható lemezek, ezek birtoklásáért már nem járt börtönbüntetés.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ebben a korszakban mindennapos volt, hogy a fiatalok rádióadásokból (főleg a Luxemburgból, vagy ismertebb nevén Luxiból) vették fel szalagos lemezre a kedvenc nyugati slágereiket. A feltörekvő zenekarok pedig fonetikusan/nyelvtudás nélkül írták le az angol nyelvű dalszövegeket. Így tett Röné is, amikor a "donsztap kaman tvisztet" énekli a Holnap maradj itt című dal refrénjében.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Fenyő Miklós 2008-as és 2009-es Margit-szigeti koncertjeit is a filmnek szentelte; előbbit Film Színház Muzsika, utóbbit pedig Gyerünk a moziba be címre keresztelte. 2009-ben rövid jeleneteket játszottak be a filmből, valamint a film főszereplői is előadtak egy-egy slágert.

(ArpiHajdu és Réci)