Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
83

Made in Hungária (2009)

Made in Hungária
Filmadatlap
 
18
Szereplők
17
Vélemények
13
Képek
3
Videók
 
Milan   2020. 06. 21.

legújabb vélemény

I am from HUNGARY

Nagyon jó magyar film. -Egész életemben csak 2-szer láttam, mert nemrég néztem meg-, De nagyon jó film.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 09. 30.

Azok a boldog hatvanas évek

Valamikor a Made in Hungária idejében kezdett fellendülni a magyar filmipar, legalábbis számomra. Ezzel a filmmel az is tud azonosulni, aki nem a rock'n'roll kor gyermeke, ugyanis történeteket hallottunk a szüleinktől róla vagy ha más nem, mindenki járt már retro buliban, ahol ilyen vagy ehhez hasonló zenékre roptuk hajnalig. Én a magam részéről még jobban is szeretek erre a fajta zenére táncolni, mint mondjuk egy coronita válogatásra. Na, de visszatérve a filmre: felvonul benne a magyar színjátszás krémje (fiatalok és "öregek" egyaránt), s a főszerepben ott van Szabó Kimmel Tamás, akit sose lehet megunni, mellette pedig olyan tehetségek, mint Fenyő Iván, Kovács Lehel vagy éppen Szente Vajk,... több»


 
GedyPapa   2017. 04. 18.

Nagyon szeretem ezt a filmet, mert nem az elcsépelt életrajzi film műfaját képviseli. Jól hozza a zenés, musicales jelleg mellett a sztorit is. Nem esik a zenés betétek áldozatául maga a történetszál, ahonnan azért megismerhetjük az akkori Magyarország helyzetét is.

 
sabnock666   2020. 06. 14.

Zseniális magyar film,telis-tele iszonyat jó,és időtálló zenével.... Koltay és Reviczky maga a csoda,de minden színész ragyogóan tette a dolgát!!! Korhű hangulat,és ruhák,minden egyben van!!! Olyan sokszor nézős!

 
SzFa   2017. 09. 22.

Fenyő Miklós élete tényleg igazán izgalmas, a dalai nagyon jók, fülbemászóak, de én azért a filmtől egy kicsit többet vártam. Jó is meg rossz is a film, annyira nem is magyaros ami engem kicsit zavar.

 
Korántsem tingli-tangli zenés filmről van szó, dübörög a rock and roll, áradnak az érzelmek, egyszerűen jó nézni ezt az alkotást, amely Fenyő Miklós életéből merít, és őt is láthatjuk a végén, már nem túl fiatalon, de ugyanolyan elánnal, ahogyan azt évtizedek óta megszoktuk tőle. Abszolút méltón emlékezik meg a munkásságától ez a film, amely bármikor fel tud vidítani bennünket, annyira sodró lendülettel és egyéni bájjal bír. több»

A film összbevétele 931 885 dollár volt (imdb.com).

 

Bigali elvtárs szájából elhangzik: "ezeknek már nem kell a pol-beat". Ez a zenei mozgalom Amerikából indult ki, s a háborút, a faji megkülönböztetést és a kapitalizmust kritizálta. Legfőbb képviselője nyugaton Bob Dylan volt, hazánkban pedig éppen a filmben ábrázolt időszakban kezdett teret nyerni. Maga Máté Péter is egy ilyen fesztiválon indult el, 1967 környékén.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben egy nyitott tetejű Skoda Felicia látható. Ez volt akkoriban az egyetlen, egy közember által is megvásárolható cabrio. Ám csupán kis példányszámban gyártották le és kevesen tudták megfizetni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben többször elhangzik, hogy börtönbüntetés jár a nyugati zene terjesztése miatt (államellenes izgatás). Ez azonban a hatvanas években már nem volt igaz, bár boltokban nem voltak kapható lemezek, ezek birtoklásáért már nem járt börtönbüntetés.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.